Ферстаппен виграв Гран-прі Бразилії, Алонсо та Перес провели гарячу боротьбу за третє місце

Найцікавіші події перегонів пройшли за спиною триразового чемпіона світу.
2023 г., 5 листопада, 22:09
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

У неділю, 5 листопада, у Сан-Паулу на автодромі Інтерлагос завершився двадцять перший етап Формули 1 сезону-2023 – Гран-прі Бразилії.

Пілот Ред Булл Макс Ферстаппен, який стартував із поула, став переможцем заїзду, втрачаючи лідерство лише через обов'язковий піт-стоп. На другому місці фінішував представник МакЛарена Ландо Норріс. На подіум повернувся Фернандо Алонсо (Астон Мартін), який став третім.


"Чому я невдачливий? Тому що...", - подумав Шарль Леклер, коли його болід зустрівся з бар'єрами під час прогрівочного кола - відмовила гідравліка.

Загалом це заощадило масу нервів фанатам Феррарі, адже твоя улюблена команда не зможе зганьбитися зі стратегією, якщо до цього справа в принципі не дійде.

Але це було ще до старту перегонів. А ось одразу після зелених вогнів світлофорів у першому повороті відбулася повноцінна аварія, внаслідок якої передчасно заїзд завершився для Алекса Албона та Кевіна Магнуссена.

Ушкодження бар'єрів та купа уламків на трасі змусили дирекцію зупинити Гран-прі червоними прапорами.

Це стало порятунком для МакЛарена та Альфа Таурі, адже через отримані пошкодження гонку також не могли продовжити Оскар Піастрі та Даніель Ріккардо. Але за рахунок зупинки перегонів команди зуміли зробити машини хоча б придатними для заїзду.

Хоча ні про який прорив з кінця пелотону не йшлося: австралійці як продовжили гонку в самому кінці, там же її й закінчили.

На рестарті Ландо Норріс, який прорвався з шостого на друге місце ще під час старту №1, не зміг нав'язати боротьбу лідеру в особі Ферстаппена. При цьому британець мало не втратив позицію - його атакував Льюїс Гемілтон. І все ж таки пілот "помаранчевих" відстояв свою позицію.

Хоча в якийсь момент здалося, що Ландо може пройти Макса, але так було буквально кілька кіл: вийшовши на дистанцію атаки, Норріс не зміг пройти Ферстаппена, після чого почав відвалюватись.

Варто відзначити, що для Мерседес Гран-прі зовсім не задався. Момент Гемілтона з Норрісом був єдиною світлою плямою, адже потім почався суцільний кошмар.

Обидва боліди страждали від зносу шин, що призводило до зниження гоночного темпу. У результаті Карлос Сайнс, хто точно може розповісти про проблеми зі зношуванням гуми, не зазнав серйозних проблем при боротьбі з "срібними стрілами".

Якоїсь миті обидві машини демонстрували найнижчий темп на трасі - і це при побитих Піастрі та Ріккардо!

У майбутньому проблеми призвели до того, що Льюїс Гемілтон почав провалюватися вниз, а Джордж Расселл так і зовсім не зміг продовжити заїзд. Але він був не самотній у цьому питанні – до цього у повному складі зійшла з дистанції Альфа Ромео.

Головну красу вечора, від якої хотілося прискочити з місця, організували Фернандо Алонсо та Серхіо Перес.

Чеко протягом приблизно 15 кіл переслідував іспанця, маючи намір забрати у нього третє місце. І в самому кінці гонки йому це вдалося! Проте зовсім скоро Нандо повернув собі позицію – пілоти готувалися визначити переможця протистояння на останньому відрізку траси.

В останній поворот Інтерлагосу Перес входив на хвості у Алонсо, маючи шанс вирвати подіум за рахунок ДРС, якого не мав його опонент. Все вирішив драг-рейсинг, який все ж таки виграв Фернандо, який випередив Серхіо на 0,053 с!

Ферстаппен виграв свою 52 гонку в кар'єрі, що дозволило йому обійти за цим показником Алена Проста. Норріс знову залишився без перемоги, зате вболівальники визнали його гонщиком дня - невелика втіха для британця.

Добре виступив Ленс Стролл, який фінішував на п'ятому місці, що дозволяє Астон Мартін продовжувати боротьбу з МакЛарен у Кубку конструкторів.

Можна також відзначити потрапляння в очки двома болідами команди Альпін, а також сильний виступ від Юкі Цуноди, що дуже важливо для Альфа Таурі у контексті боротьби за восьме місце КК. Хоча команда з Фаенци може замахнутися і на більше - до Вільямса, який іде сьомим, лише сім очок.


Підсумкова класифікація

Формула 1 йде на двотижневу перерву перед двома останніми гонками сезону. Наступний вікенд пройде в Неваді, де відбудуться нічний заїзд - Гран-прі Лас-Вегаса.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK