Леклер: Якби не машина безпеки, перемога б дісталася нам

Один епізод коштував монегаску перемоги.
2023 г., 19 листопада, 12:28
Шарль Леклер / Getty Images
Шарль Леклер / Getty Images

Шарль Леклер вважає, що переможця в Гран-прі Лас-Вегаса вирішив один-єдиний момент. 

Нагадаємо, що монегаск фінішував другим, проте мав реальні шанси стати першим переможцем нового Гран-прі аж до виїзду машини безпеки. 

І сам Шарль вважає, що саме цей момент коштував йому перемоги. Однак справа тут зовсім не в тому, що суперники зуміли скоротити відставання, а в шинах.

"Я думаю, якби не машина безпеки, перемога б дісталася нам. Ми дуже добре провели перший відрізок гонки на "медіумі", а на другому відрізку мої шини були на 5 кіл свіжішими, ніж у Макса. Мені знадобилося 4-5 кіл, щоб прогріти покришки, і ми непогано впоралися. Тож я був упевнений, що перемога дістанеться нам.

Але тут, на жаль, на трасі з'явилася машина безпеки. Макс і Чеко провели піт-стопи, а я залишився на трасі на вже використаних шинах, хоча які проїхали лише 5 кіл. І різниця в 5 кіл у даному випадку - це не так уже й важливо. Проблема в тому, що за час перебування на трасі машини безпеки ці шини сильно охолоджуються, і на рестарті перегонів використати їх нормально в таких умовах дуже важко. Саме в цей момент ми і програли гонку", - цитує Леклера RaceFans.

З результатами Гран-прі Лас-Вегаса ви можете ознайомитися на нашому сайті.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK