Формула 1 видала альтернативні нагороди за підсумками сезону-2023

Були визначені найсмішніші та найгарніші моменти, а також відзначені прогрес та невдача окремо взятих пілотів.
2023 г., 29 грудня, 20:15
Валттері Боттас / Getty Images
Валттері Боттас / Getty Images

Пройшов уже місяць із моменту закінчення сезону Формули 1 2023 року.

Пілоти та команди отримали свої нагороди, які вони заробили своїми виступами. Тепер Ф1 вирішила відзначити нестандартні події сезону, роздавши альтернативні нагороди. Усі переможці були оголошені на офіційному сайті серії.

Найпрогресуючий пілот - Алекс Албон

Після невдалого досвіду в Ред Булл і року відсутності Албон повернувся до Ф1, опинившись у Вільямс. Другий сезон у британській команді вийшов особливо успішним: він заробив 27 із 28 очок, що дозволило Вільямс посісти сьоме місце у Кубку конструкторів.

Керівник Вільямс Джеймс Воулз також заявив, що розгляне можливість побудови команди навколо Албона, високо оцінивши його лідерські якості.

Читайте також: Міхаель Шумахер: 10 років трагедії "Червоного барона"

Самий невдачливий пілот - Естебан Окон

У 2023 році пілот Альпін сім (!) разів сходив з дистанції по ходу Гран-прі. Іншими словами, Естебан не зміг фінішувати в трохи менше третини гонок цього року. І в деяких із них він боровся за очки.

Варто окремо відзначити Гран-прі Сінгапуру, де Окон йшов шостим, але був змушений передчасно завершити заїзд через проблеми із коробкою передач. Причому це сталося у його 27-й день народження.

Найсмішніший момент - Серхіо Перес та Брюс Баффер

Знаменитий ринганонсер UFC Брюс Баффер був запрошений, щоб представити парад пілотів у Лас-Вегасі. Під час представлення Серхіо Переса стався незручний момент - Чеко опинився прямо перед Баффером, хоча його там не мало бути.

Перес і Баффер дивилися один одному в очі, що було кумедно.

Найкраще радіо-повідомлення - піт Джорджа Расселла

Під час Гран-прі Іспанії Джордж Расселл повідомив команді, що, ймовірно, почався дощ.

Але невдовзі йому сказали, що ніхто більше не говорив про дощ. У результаті виявилося, що на візорі у британця були краплі не дощу, а його власного поту.

Найкращая спеціальна ліврея - Альфа Ромео в Монці

Цього року було багато спеціальних ліврей, але найкращою Формула 1 назвала саме ліврею Альфа Ромео, яку команда представила на етапі у Монці.

Джерело: Getty Images

Найцікавіша колаборація - "Возз'єднання новачків" 2019 року

Через чотири роки після їхнього першого сезону у Формулі-1, відео "Воз'єднання новачків" з Ландо Норрісом, Джорджем Расселлом та Алексом Албоном було просто чудовою розвагою.

Трійця жартувала і сміялася над деякими пам'ятними моментами свого минулого.

Найкраща благодійна справа - БоттASS 2024

Ніколи ще про календар Формули 1 не говорили так багато. Але Валттер Боттас своїм новим захопленням виправив ситуацію.

Фінський гонщик привернув увагу, наважившись позувати оголеним для календаря 2024 року. Перша партія була дуже швидко розпродана, а Валттері у підсумку зібрав 150 тисяч євро для Movember.

Найкраща статистика - відсоток перемог Макса Ферстаппена

Макс Ферстаппен за один рік переписав на себе приблизно два десятки рекордів Формули 1.

Він виграв десять Гран-прі поспіль, перевершивши досягнення Себастьяна Феттеля, а також став першим гонщиком, який проїхав у статусі лідера гонки понад 1000 кіл.

Але, можливо, те, що найкраще ілюструє його домінування цього року, це його рекордний відсоток перемог (86,4%). Макс побив рекорд 71-річної давності, який раніше належав Альберто Аскарі.

Найкращий мем - Оскар Піастрі та невдачливий пілот реактивного ранця

Оскар Піастрі провів досить успішний дебютний сезон у "королівських перегонах". Але одним із найпам'ятніших моментів стала його реакція на падіння пілота реактивного ранця.

Вираз обличчя австралійця неодноразово з'являлося у різноманітних мемах.

Найкращий жартівник - Фредерік Вассер

Посада керівника Феррарі, напевно, одна з найскладніших у Формулі 1, оскільки на людину, яка її займає, чиниться неймовірний тиск.

Але Фредерік Вассер у свій перший рік на посаді продемонстрував, що він готовий з усмішкою справлятися з усіма проблемами.

Можливо, телеведучий Формули 1 Вілл Бакстон підсумував це найкраще.

"Його спілкування з нами, пресою, ніколи не залишає жодних сумнівів щодо його серйозності або здатності виконати роботу, але те, як він поводиться, і легкість, з якою він справляється з кожною ситуацією - це ковток свіжого повітря".

Раніше Себастьян Феттель розповів про свою останню розмову з Міхаелем Шумахером до того, як "Червоний барон" став жертвою нещасного випадку десять років тому.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK