Ред Булл: Просто скопіювати наш болід недостатньо, щоб наздогнати нас

Технічний директор "биків" розповів, чому іншим командам не варто бездумно копіювати їхні ідеї.
12 січня, 19:12
Серхіо Перес / Getty Images
Серхіо Перес / Getty Images

В останні два роки Ред Булл знову став прикладом для решти команд Формули 1.

У сезоні-2023 Астон Мартін виставив болід, який став своєрідною копією боліда "биків" 2022 року. І хоча британська команда мала певний успіх, цього не вистачило, щоби стабільно бути серед лідерів пелотону.

На думку технічного директора Ред Булл П'єра Ваше, мало просто скопіювати їх болід. Важливо знати аспекти, що й навіщо робити.

"Я думаю, що скопіювати наш болід можливо. Але в будь-якому бізнесі світу, коли він технічний, одним із аспектів є "як". Найважливіший аспект - "навіщо", - цитує Ваше Motorsport.

"Ви можете скопіювати все, навіть якщо ви не знаєте "навіщо". Але краще дотримуватися того, що ви розумієте. Ми теж щось копіюємо. Ми можемо скопіювати щось не те. Але ви також надихаєте себе на основі того, що бачите в інших".

Читайте також: Формула 1. Боліди 2024 року: Ред Булл показав "злитий" RB20

"Цей бізнес схожий на ефект Дарвіна. Ви бачите щось в інших, додаєте до цього ще одну ідею, розвиваєтеся і розвиваєте свою концепцію, свої сильні сторони та свої здібності. Але щоразу це має бути засноване на розумінні. Якщо ви просто копіюєте заради копіювання, це не спрацює".

Раніше власник команди Хаас Джин Хаас пояснив, чому він вирішив звільнити Гюнтера Штайнера з посади керівника американського колективу.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Ред Булл

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK