Гемілтон змінить Мерседес на Феррарі після сезону-2024

Семиразовий чемпіон світу вирішив скористатися опцією, яка дозволить йому приєднатися до італійців у 2025 році.
1 лютого, 21:20
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

Мерседес на своєму офіційному сайті оголосив про те, що Льюїс Гемілтон залишить команду після завершення сезону-2024.

Повідомляється, що 39-річний британець вирішив скористатися опцією у своєму новому контракті, завдяки чому він змінить колектив перед стартом сезону 2025 року.

"Я провів приголомшливі 11 років з цією командою, і я так пишаюся тим, чого ми досягли разом. Мерседес був частиною мого життя з 13 років. Це місце, де я виріс, тому рішення піти було одним із найважчих рішень, які мені колись доводилося приймати", - заявив сер Льюїс.

"Але для мене настав час зробити цей крок, і я радий прийняти новий виклик. Я буду вічно вдячний за неймовірну підтримку моєї родини Мерседес, особливо Тото (Вольффа) за його дружбу і лідерство, і я хочу, щоб ми разом закінчили це на високому рівні".

"Я на 100% повний рішучості показати найкращі результати цього сезону і зробити свій останній рік у складі "срібних стріл" незабутнім".

Слідом підключилася Феррарі, яка на своєму сайті оголосила, що Гемілтон стане напарником Шарля Леклера у 2025 році. За інформацією Скудерії, Льюїс підписав "багаторічний контракт".

Зазначимо, що Феррарі вже давно полювала за Гемілтоном, але той вважав за краще залишатися в Мерседесі. У результаті два невдалі сезони змусили британця змінити рішення.

За 11 років у складі "срібних стріл" Льюїс взяв шість зі своїх семи чемпіонських титулів. У 2021 році він був удостоєний звання лицаря Британської імперії.

Раніше також повідомлялося, що заявка Андретті на вступ до Формули1  була відхилена.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK