Гемілтон не зможе переманити з собою у Феррарі персонал Мерседеса

Як виявилося, у контракті британця була прописана відповідна опція.
9 лютого, 17:37
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

Минулого тижня Льюїс Гемілтон створив ефект вибуху бомби, коли повідомив Мерседесу, що він активував опцію в контракті заради переходу в Феррарі в 2025 році.

Цей перехід одразу ж викликав припущення про те, що інші значущі працівники німецької команди можуть піти за британцем у розташування Скудерії, адже подібне вже відбувалося в минулому.

У 1996 році разом з Михайлом Шумахером з Бенеттона у Феррарі перейшов технічний директор Росс Брон і головний дизайнер Рорі Бірн, а також інші ключові члени команди.

Однак, за інформацією Motorsport, подібна кадрова зміна не може статися у випадку з Гемілтоном через конкретну умову в його контракті з Мерседес.

Минулого літа сторони уклали нову угоду за схемою "1+1", до якої було включено спеціальну опцію "про заборону на переманювання". Вона спеціально призначена для запобігання відходу частини персоналу разом з гонщиком.

Льюїс Гемілтон та Пітер Боннінгтон
Льюїс Гемілтон та Пітер Боннінгтон / Джерело: Getty Images

Читайте також: Формула 1. Боліди 2024 року: Ред Булл показав "злитий" RB20

Такі опції часто зустрічаються в контрактах з вищим керівництвом та спрямовані на захист компаній від масового відтоку співробітників, якщо високопосадовці наймаються конкурентом і намагаються переманити інших талановитих фахівців.

Наявність такого пункту в контрактах Формули 1 не рідкість. У 2015 році Себастьян Феттель не зміг взяти з собою у Феррарі свого гоночного інженера Гійома Роклена, оскільки саме ця опція була прописана в контракті німця з Ред Булл.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK