Помер колишній пілот та власник команди Формули 1

Він також був старшим братом дворазового чемпіона світу "королівських гонок" та батьком переможця IndyCar.
23 лютого, 17:30
Вілсон та Емерсон Фіттіпальді / Getty Images
Вілсон та Емерсон Фіттіпальді / Getty Images

Колишній гонщик Формули 1 та власник команди Вілсон Фіттіпальді помер у п'ятницю, 23 лютого, у віці 80 років, повідомляє Autosport.

Старший брат дворазового чемпіона світу Ф1 Емерсона та батько переможця перегонів Indycar Крістіана деякий час мав проблеми зі здоров'ям.

Він був госпіталізований після Різдва (в свій день народження) після того, як подавився шматком м'яса. Його сім'я не змогла очистити його дихальні шляхи, що спровокувало зупинку серця.

На його рахунку 35 виходів на стартову решітку у трьох сезонах Формули 1 у складі команд Бребем та Фіттіпальді. У 1973 році на етапах в Аргентині (6-е місце) та Німеччині (5-е місце) заробив свої єдині очки у Ф1.

Примітно, що в 16 перегонах він не зумів дістатися фінішу, а ще одного разу він відмовився від участі: в Іспанії 1975 року він разом з братом Емерсоном і пілотом Вільямс-Форд Артуро Мерцаріо не вийшли на старт в якості протесту проти недостатньої безпеки траси.

Читайте також: Алонсо: 19 із 20 гонщиків уже знають, що не стануть чемпіонами у 2024 році

У 2020 році Фіттіпальді впав у своєму будинку і був госпіталізований, після чого у нього діагностували крововилив у мозок. Йому зробили операцію, а через кілька днів виписали з лікарні.

Незважаючи на слабке здоров'я, він залишався активним у соціальних мережах, був присутнім на автоспортивних заходах, а також з'явився у паддоку на минулорічному Гран-прі Бразилії.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Емерсон Фіттіпальді

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK