Мерседес дав Гемілтону короткостроковий контракт, щоб не упустити талановитого пілота

Свого часу німецька команда могла підписати Макса Ферстаппена, але не вдалося через тривалі контракти британця та його напарника.
28 лютого, 17:39
Льюїс Гемілтон / Getty Images
Льюїс Гемілтон / Getty Images

У серпні 2023 року Льюїс Гемілтон уклав із Мерседес дворічний контракт, який, як виявилося, був оформлений за схемою 1+1, чим британець і скористався, вирішивши піти у Феррарі у 2025 році.

За словами керівника "срібних стріл" Тото Вольффа, команда навмисно не підписала із семиразовим чемпіоном світу довгострокову угоду.

Читайте також: "Останній танець" Гемілтона та крах Альпін: анонс сезону Формули 1 2024 року

Справа в тому, що Мерседес не хоче втратити свого талановитого пілота 17-річного Андреа Кімі Антонеллі. Вольфф згадав історію про те, як у німецького колетива був шанс підписати Макса Ферстаппена.

"Багато років тому виникла ситуація, коли ми отримали шанс підписати Макса. І це виявилося неможливим, тому що (Ніко) Росберг та Гемілтон були пов'язані з нами довгостроковими контрактами", - цитує австрійця Motorsport.

"Ред Булл, звісно, скористався цією можливістю. Йому дали контракт з Торо Россо з можливістю виступати за Ред Булл наступного року".

"Ми втратили молодого пілота, і ви можете побачити, яким успішним він став. Саме тому, що у нас є на горизонті юніор, який пілотує на дуже високому рівні, я хотів залишити такий варіант".

Раніше Фернандо Алонсо прокоментував можливість замінити Льюїса Гемілтона у Мерседес наступного року.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK