Ферстаппен розпочав сезон-2024 з домінуючої перемоги на Гран-прі Бахрейну

Перша гонка цього року багато в чому пройшла так, як усі й очікували.
2 березня, 18:42
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

У суботу, 2 березня, стартував 75-й сезон Формули 1 - на трасі в Сахірі пройшов Гран-прі Бахрейну.

Дебютну перемогу в сезоні здобув чинний чемпіон світу Макс Ферстаппен. Разом із ним на подіумі опинився його напарник за командою Серхіо Перес. Третє місце виборов представник Феррарі Карлос Сайнс.


Ну що, ми дочекалися того моменту, коли на стартовій решітці гаснуть вогні світлофора, які відправляють двадцять гонщиків уперед по кільцевів трасі.

Але, на жаль, всі ми чудово розуміли, що гонка в Сахірі з дуже високою ймовірністю завершиться одним результатом - перемогою Макса Ферстаппена. Так воно й сталося.

Хоча на старті Шарль Леклер спробував нав'язати йому боротьбу, але нідерландець і стартував краще, і в першому повороті відзахищався від монегаска, після чого очікувано почав відриватися.

А позаду стався контакт: Ніко Хюлькенберг, заходячи в поворот, підбив Ленса Стролла. У результаті канадця розвернуло, а німцеві довелося їхати у бокси на заміну переднього антикрила.

І поки Карлос Сайнс на старті програв позицію Серхіо Пересу, Леклер мав проблеми з темпом. За три кола він програв 1,5 с Ферстаппену, а ззаду вже підтискав Джордж Расселл.

Довго пілот Феррарі чинити опір не зміг - Расселл вийшов на друге місце.

Незабаром Леклер опустився ще нижче, програвши позицію Пересу, за яким їхав Сайнс.

Саме з напарником по команді монегаск організував найяскравіший та найагресивніший захист.

Якоїсь миті могло здатися, що їхня боротьба закінчиться зіткненням. Але гонщики залишилися професіоналами, а Сайнс пройшов Леклера.

Дещо раніше Логан Сарджен ледь не оформив перший схід сезону. Американець помилився під час входу в поворот і вилетів за межі треку. Зумівши впоратися з налаштуваннями на кермі, Логан повернувся до гонки. Хоча жовті прапори він все ж таки викликав.

Загалом одразу у декількох гонщиків були певні технічні проблеми. Так, Леклер скаржився, що при гальмуванні його болід постійно веде праворуч.

Джерело: скриншот

У Льюїса Гемілтона були підозри на поламане сидіння.

Джерело: скриншот

Вільямс останній перейшов на керма з екранами - і в першій же гонці у Алекса Албона виникли проблеми з визначенням налаштувань.

Джерело: скриншот

А у Валттері Боттаса виникла проблема з гайкою на піт-стопі, що коштувало йому 50 с і, як наслідок, всієї гонки - фінський пілот весь заїзд провів наприкінці пелотону.

Джерело: скриншот

Але проблеми простих людей не хвилювали Ферстаппена, який далеко попереду на самоті мчав до свого ідеального вікенду.

Раптом, за 15 кіл до фінішу почав оживати болід Леклера, який знайшов темп та можливість створити тиск на Расселла.

Через чотири кола британець не витримав і помилився, чим скористався його суперник.

Ближче до кінця заїзду Сайнс почав натякати на можливу боротьбу з Пересом, але, на жаль, нічого такого не сталося. Тим часом, позаду сталася дивна ситуація.

Юкі Цунода боровся із Кевіном Магнуссеном за 12-е місце. І тут японця раптово попросили пропустити вперед Даніеля Ріккардо.

Юкі не міг повірити в те, що почув, але все ж таки виконав командний наказ, відважуючи при цьому саркастичні відповіді.

Джерело: скриншот

Він, звичайно ж, хотів повернути собі позицію, говорячи гоночному інженеру, що Ріккардо не справляється, але в результаті Юкі закінчив заїзд за своїм напарником. У РБ, можливо, назріває конфлікт.

Джерело: скриншот

Макс Ферстаппен провів ідеальний вікенд, вигравши кваліфікацію, вигравши гонку, пролідирувавши на кожному колі та організувавши найшвидше коло. З урахуванням минулого сезону він здобув восьму перемогу поспіль і тепер претендує на те, щоб побити свій власний рекорд із серії перемог.

Гонщиком дня вболівальники визнали Карлоса Сайнса, який двічі за гонку пройшов Шарля Леклера, та фінішував на подіумі.

Джерело: Formula 1/formula1.com

Приємно здивував Чжоу Гуаньюй, який практично весь Гран-прі провів у середині пелотону і зрештою фінішував 11-м. Також здорово виступив Кевін Магнуссен, а ось Альпін, очікувано, виявилися повільними.


Підсумкова класифікація

Джерело: Formula 1/formula1.com

Наступного тижня відбудеться Гран-прі Саудівської Аравії. Цей етап повторить графік Бахрейну, тобто гонка пройде у суботу.

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитись з календарем усіх гоночних етапів Формули 1 сезону 2024 року.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK