Алонсо розповів, чому команди неохоче просувають своїх новачків

У більшості просто немає такої можливості.
17 березня, 14:05
Фернандо Алонсо / Getty Images
Фернандо Алонсо / Getty Images

Фернандо Алонсо прокоментував ситуацію з нестачею новобранців у Формулі-1.

Пілот Астон Мартін вважає, що у цієї проблеми є безліч причин. Наприклад, занадто мало тестів, лише великі команди можуть дозволити собі тренувати новачків на старих болідах.

Також позначається і напружений графік в умовах обмежених фінансів. У команд просто немає часу, який можна було б витратити на навчання молодих пілотів.

"Було б здорово, якби тестів стало трохи більше. Зараз у Ф-1 є кілька великих команд, які можуть дозволити собі організувати приватні тести на старих болідах, організовувати тестові програми для гонщиків Формули-2, які їх цікавлять.

Як я читав, у цьому сезоні велика тестова програма буде у Кімі Антонеллі. Тобто великі команди можуть собі це дозволити. Хоча це все одно не є належною підготовкою та тестуванням для пілотів.

Але така поточна ситуація у Формулі-1, у нас багато перегонів і доволі багато команд. При цьому команди вже працюють за такого напруженого графіка, враховуючи обмеження бюджетів, необхідність постійних перельотів для персоналу, щоб провести ці 24 Гран-прі - і за таких умов організувати роботу тестової бригади, яка б займалася з молодими пілотами, просто неможливо.

І при цьому у нас тепер навіть толком немає зимових передсезонних тестів. І навіть якщо команда вирішить посадити за кермо молодого пілота, у нього буде всього півтора дня перед стартом чемпіонату", - наводить слова іспанця racingnews365.

Раніше також Едді Джордан назвав найгіршу команду цього сезону.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Фернандо Алонсо

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK