Формулі-1 запропонували альтернативний шлях прийому нових учасників

Досить незвичайний проєкт.
2 травня, 18:45
Getty Images
Getty Images

ФІА і Формула-1 отримали пропозицію щодо створення альтернативного шляху входження в серію нових учасників, пише RacingNews365.

Тім Мілн і Льюїс Батлер, які раніше працювали в різних командах Формули-1, а зараз займаються автоспортивним консталтингом, подали цікаву пропозицію.

Згідно з їхньою ідеєю, новий учасник протягом перших трьох років виступатиме без статусу конструктора і тим самим не претендуватиме на призові в Кубку конструкторів. Таким чином, це позбавить команду від стартового внеску і має задовольнити інших учасників.

Також нові учасники не повинні працювати в Європі. Нові команди мають провести щонайменше вісім Гран-прі, а також щонайменше шість перегонів у локаціях, пов'язаних із розвитком свого регіону. Кожен із таких колективів використовуватиме схвалені інженерні інструменти та шасі від єдиного постачальника.

Лише з четвертого сезону команда зможе претендувати на статус конструктора, якщо до того відповідатиме низці критеріїв, пов'язаних з інфраструктурою, виступами та залученням уболівальників.

Раніше також повідомлялося, що конгрес США вимагає від ФІА пояснень щодо відмови Андретті.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK