Норріс розкритикував рішення повернути Сайнсу третє місце на рестарті Гран-прі Монако

Британський гонщик вказав на несправедливість регламенту, який урятував пілота Феррарі від катастрофи.
27 травня, 14:12
Ландо Норріс / Getty Images
Ландо Норріс / Getty Images

Пілот МакЛарен Ландо Норріс вважає "розчаровуючим і несправедливим" рішення повернути пілоту Феррарі Карлосу Сайнсу третє місце під час рестарту Гран-прі Монако, повідомляє Motorsport.

Під час боротьби у першому повороті іспанець отримав прокол, через який він виїхав за межі траси, пропустивши вперед весь пелотон.

Однак через аварію Серхіо Переса, Ніко Хюлькенберга та Кевіна Магнуссена гонку було зупинено, після чого на рестарті Сайнс знову був третім.

"Я не думаю, що це дуже справедливо. Але я впевнений, що в минулому були моменти, коли, можливо, я виграв від подібного, за рахунок чого мені трохи полагодили машину або щось таке", - сказав британець.

"Якщо подумати про це прямо, це розчаровує і це несправедливо. Хтось робить помилку, але через те, що певна кількість машин або щось ще (яким би не було правило) не перетнуло межу до червоного прапора і бла- бла-бла, він виправляє помилку та отримує безкоштовний піт-стоп. Це несправедливо".

Карлос Сайнс та Ландо Норріс
Карлос Сайнс та Ландо Норріс / Джерело: Getty Images

Читайте також: Леклер вийшов на друге місце в історії Феррарі за кількістю поулів

Відповідно до спортивного регламенту Формули-1, порядок рестарту "буде визначено в останній точці, в якій можна було визначити положення всіх машин. Після цього всім таким болідам буде дозволено відновити спринтерську сесію або гонку".

У той час як більшість пілотів проїхали перший сектор до того, як з'явився червоний прапор, представник Заубер Чжоу Гуаньюй, який був останнім, цього не зробив.

Тому ФІА вирішила, що порядок на рестарті буде аналогічним порядку машин під час старту. Це означало, що Сайнс перемістився з кінця пелотона назад на третє місце, де він і провів всю гонку.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK