Пілоти Формули-1 вимагають переглянути правило, яке зіпсувало Гран-прі Монако

Гонка у Монте-Карло стала найнуднішою цього року як для фанатів, так і для самих гонщиків.
30 травня, 19:10
Гран-прі Монако / Getty Images
Гран-прі Монако / Getty Images

Гран-прі Монако було зупинено червоними прапорами на самому початку через серйозну аварію Серхіо Переса, Ніко Хюлькенберга і Кевіна Магнуссена.

У Формулі-1 є правило, згідно з яким під час зупинки гонки червоними прапорами гонщики мають право змінити гуму, що вважатиметься однією обов'язковою зупинкою.

Цим і скористувалися пілоти. Потім фанати спостерігали за тим, як вони без зупинок проїхали всю дистанцію.

Як повідомляє Motorsport, деякі представники "королівських перегонів" виявили бажання перегляду цього правила, через яке страждає видовищність.

"Після червоного прапора наша стратегія була зруйнована, оскільки нам довелося поставити мідіум і їхати на ньому до кінця, оскільки у всіх був безкоштовний піт-стоп. Це означало, що нам довелося багато економити", - сказав Макс Ферстаппен, який посів шосте місце.

"Я просто намагався слідувати за Джорджем (Расселлом), але у нас був не той темп, адже ми намагалися зберегти шини. Це досить нудно, їхати на прямих у деяких місцях буквально засинаючи".

Джерело: Getty Images

Ландо Норріс, який посів четверте місце, погодився з Ферстаппеном: "Ви просто нічого не можете зробити, особливо після червоних прапорів на початку. Думаю, що це знищило всі інші можливості, які могли з'явитися у мене, тому трохи шкода".

Навіть Алекс Албон, який виграв від зупинки заїзду, визнав, що нинішні правила не мають сенсу.

"Так, нам потрібно розібратися, що відбувається. Червоні прапори на перших колах нівелюють правило обов'язкового піт-стопу. Чесно кажучи, це спрацювало на нашу користь, тому я не буду надто багато скаржитися".

Джерело: Getty Images

Фернандо Алонсо сподівається, що гонка змусить знову обговорити зміни у правилах, оскільки попередні дискусії на цю тему ні до чого не призвели.

"Єдиний цікавий момент у гонці в Монако — це піт-стоп, який вам доведеться робити. Якщо прибрати це хвилювання від піт-стопу, гонка стане нічим".

"Можливо, це відновить розмови про те, що якщо був червоний прапор, то варто заборонити міняти шини, змусити використовувати ту ж гуму або щось таке, тому що в іншому випадку гонка буде жахливою".

Раніше керівник Феррарі Фредерік Вассер тверезо оцінив перемогу Шарля Леклера в Монако, де Ред Булл зазнав серйозних проблем.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Гран-прі Монако

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK