Окон залишить Альпін після завершення цього сезону

Судячи з усього, інцидент із напарником по команді під час Гран-прі Монако став останньою краплею.
3 червня, 18:08
Естебан Окон / Getty Images
Естебан Окон / Getty Images

Команда Формули-1 Альпін на своєму офіційному сайті оголосила про розставання з Естебаном Оконом після завершення сезону 2024 року. Сторони вирішили не продовжувати контракт.

Цьогорічний сезон став п'ятим для 27-річного пілота у складі французького колективу. У перший рік співпраці команда ще мала назву Рено.

У складі Альпін Окон завоював свою єдину перемогу у Формулі-1, вигравши Гран-прі Угорщини 2021 року. На його рахунку також два подіуми: друге місце на Гран-прі Сахіра 2020 року та третє місце на Гран-прі Монако 2023 року.

"Участь у гонках за цю команду Формули-1 була важливим періодом у моєму житті. Хоча я працюю тут уже п'ять років як штатний гонщик, моя професійна кар'єра почалася в Енстоуні, коли я був підлітком, так що для мене це завжди буде особливим місцем", - сказав Окон.

"Разом ми пережили кілька чудових моментів, але були і важкі моменти, і я, звичайно, вдячний усім у команді за ці незабутні моменти. Я оголошу про свої плани дуже скоро, але поки що я повністю зосереджений на тому, щоб досягти успіху для цієї команди і успішно провести частину сезону, що залишилася".

Читайте також: Албон розповів, чому він наважився продовжити контракт із Вільямс

Нагадаємо, що Альпін розглядав відсторонення Окона від участі на Гран-прі Канади в якості покарання через його аварію з напарником по команді П'єром Гаслі під час Гран-прі Монако.

Останнім часом у закордонних ЗМІ з'явилася інформація про переговори Окона з Хаасом, який повністю змінить склад гонщиків у 2025 році.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Естебан Окон Альпін

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK