"Занадто мало": Ферстаппен вважає зниження ваги боліда у 2026 році недостатнім

Триразовий чемпіон світу запропонував свій варіант, скільки мають важити машини після зміни регламенту.
15 червня, 22:10
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

Нещодавно ФІА опублікувала технічний регламент Формули-1 2026 року та продемонструвала, як виглядатимуть боліди нового покоління.

Однією з важливих змін стане зменшення ваги машини: порівняно з нинішньою версією, мінімальна вага боліда у 2026 році буде на 30 кг меншою.

Однак пілот Ред Булл Макс Ферстаппен вважає, що цього все одно недостатньо.

"Буде дуже складно, враховуючи те, який стан справ зараз, але подивимося. Я маю на увазі, що навіть зараз деякі команди мають проблеми з зайвою вагою. Звичайно, я знаю, що розміри трохи зміняться, але я не впевнений, що 30 кг буде ідеальним сценарієм", - цитує нідерландця Motorsport.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Керівник Вільямс пообіцяв безліч гучних підписань

"Потрібно скинути як мінімум 100-150 кг. На даний момент, враховуючи те, які в нас справи, це напевно неможливо. Але це також пов'язано з двигуном, правильно? Двигун і акумулятор пов'язані... Він дуже важкий, довгий і широкий".

"На даний момент це прийняття бажаного за дійсне. Але це безумовно те, що нам потрібно. Безпека додала великої ваги, що, звичайно, добре. Але я впевнений, що ми можемо зробити все трохи по-іншому. Це залежить від правил, які ви пишете".

Раніше стало відомо, що керівник Мерседес Тото Вольфф, як і раніше, чекає, що Макс Ферстаппен прийме його пропозицію перейти до німецького колективу.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Ред Булл Макс Ферстаппен

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK