Керівник Формули-1 заявив, що серія може відмовитися від гібридних двигунів

Доменікалі бачить майбутнє в "зеленому" паливі.
20 червня, 13:24
Стефано Доменікалі / Getty Images
Стефано Доменікалі / Getty Images

Керівник Формули-1 Стефано Доменікалі заявив, що в майбутньому серія хоче відмовитися від гібридних двигунів.

В ідеалі, це станеться під час наступної зміни регламенту у 2030 році. Формула-1 хотіла б зробити це раніше, але довелося враховувати бажання виробників.

Однак до 2030 року серія має повністю перейти на "зелене" паливо, що дасть змогу повністю відмовитися від гібридних силових установок.

"Моя особиста думка полягає в тому, що у 2026 році було б достатньо використовувати нейтральне щодо клімату паливо. Але треба враховувати бажання виробників.

Усе розвивається так швидко, що сьогоднішнє рішення, напевно, відрізнялося б від вибору, зробленого два роки тому. Я не інженер, але в мене є бачення майбутнього нашого спорту. І я можу уявити, що в наступному циклі регламенту з 2030 року ми зможемо зосередитися на "зеленому" паливі. Якщо вдасться продемонструвати нульові викиди, ми зможемо подбати і про інші важливі речі в плані екології.

У такому разі боліди і мотори знову стали б легшими і простішими. І у двигунів знову був би хороший звук. Це важливо для вболівальників. Але зараз ми повинні зосередитися на найближчому кроці, а не на тому, що буде після нього", - цитує Доменікалі Auto Motor und Sport.

Раніше також повідомлялося, що Рено може відмовитися від виробництва силових установок.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK