Бріаторе повернувся до Формули-1, ставши радником Альпін

Фанати напружилися в очікуванні Гран-прі Сінгапуру.
21 червня, 16:34
Флавіо Бріаторе / Getty Images
Флавіо Бріаторе / Getty Images

Альпін у соціальних мережах оголосив про повернення колишнього керівника Рено Флавіо Бріаторе.

Скандальний італієць обійняв посаду консультанта, повернувшись до Формули-1 через 14 років після того, як він був змушений піти через участь у "Крешгейті".

"Команда BWT Alpine F1 може підтвердити, що Флавіо Бріаторе було призначено генеральним директором Renault Group Лукою де Мео своїм виконавчим радником підрозділу Формули-1", - йдеться у заяві команди.

"Бріаторе зосередиться переважно на областях команди вищого рівня, включаючи пошук найкращих талантів та надання інформації про ринок пілотів, кидаючи виклик існуючому проєкту, оцінюючи поточну структуру та консультуючи з деяких стратегічних питань у спорті".

Флавіо Бріаторе допоміг командам Бенеттон і Рено досягти своїх найуспішніших років у Формулі-1, коли вони виграли титули чемпіона світу з Міхаелем Шумахером (1994, 1995) та Фернандо Алонсо (2005, 2006).

Читайте також: Ферстаппен: Домінування Ред Булл на Гран-прі Іспанії не повернеться

Однак його перебуває у французькому колективі завершилося одним із найгучніших скандалів у Ф1 - "Крешгейт" на Гран-прі Сінгапуру-2008.

Він подав у відставку та спочатку отримав довічну дискваліфікацію від ФІА. Проте 74-річний італієць зумів скасувати це рішення у французькому Трибуналі великої інстанції у 2010 році.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Альпін

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK