Гендиректор МакЛарен висловив розчарування тим, як Ред Булл захищав Ферстаппена в Австрії

Заку Брауну не сподобалося, що "бики" по суті заохочували дії свого гонщика.
5 липня, 21:13
Зак Браун / Getty Images
Зак Браун / Getty Images

Генеральний директор МакЛарен Зак Браун розкритикував Ред Булл і керівника команди Крістіана Хорнера за те, що вони "заохочують" агресивне водіння Макса Ферстаппена, повідомляє Motorsport.

На тлі наслідків зіткнення Ферстаппена та Ландо Норріса на Гран-прі Австрії Браун сказав, що є аспекти, які ФІА може покращити, щоб забезпечити більш ефективне реагування на подібні інциденти в майбутньому.

Але він також вважає, що один аспект, який залишив його в тривожному стані, - це те, як Ред Булл захищав нідерландця.

"Я розчарований у такій великій команді, як Ред Булл, що керівництво майже заохочує це. Ви ж чули, що вони говорили по радіо", - сказав Браун.

"На піт-воллі ми всі несемо відповідальність за те, щоб розповідати нашим гонщикам, що можна і чого не можна робити в гонці, і тому я думаю, що нам потрібно поважати правила".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Сайнс визначився з командою, в якій продовжить кар'єру

"Ми бачили відсутність поваги - чи то фінансові правила, чи то спорт, чи то проблеми на трасі, чи то проблеми з батьками тощо. Я просто не думаю, що нам потрібно брати участь у перегонах саме так".

"Нам потрібно пояснювати нашим пілотам, що правильно, а що неправильно. І я думаю, якби це питання було вирішено раніше, можливо, цього інциденту не було б. Це гоночний інцидент, якого, я думаю, можна було б уникнути".

Нагадаємо, що пілот МакЛарен Ландо Норріс був найшвидшим за підсумками обох п'ятничних практик Гран-прі Великої Британії.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK