Перша перемога Піастрі та ювілейний подіум Гемілтона: результати Гран-прі Угорщини

ISPORT.UA представляє короткий огляд перегонів на Гунгарорингу.
21 липня, 17:45
Оскар Піастрі / Getty Images
Оскар Піастрі / Getty Images

У неділю, 21 липня, відбулося Гран-прі Угорщини.

Одразу зі старту Макс спробував вирватися вперед, скориставшись боротьбою Макларенів, але в підсумку був витиснутий за межі траси. Хоча це не завадило пілоту Ред Булл закріпитися на другій сходинці, а лідерство захопив Піастрі. У підсумку Ферстаппен був змушений повернути позицію Норрісу.

До сьомого кола практично всі пілоти, які стартували на "софті", зробили піт-стоп, і аж до 19-го кола нічого не змінювалося. Серія піт-стопів пілотів з першої десятки трохи внесли інтересу, але загалом усі їхали у своєму власному темпі, не ризикуючи і не нав'язуючи боротьбу один одному.

На 22-му колі Ред Булл несподівано провалив піт-стоп Максу, і пілот відкотився на п'яту сходинку, поступившись позицією та сімома секундами Льюїсу Гемілтону.

Після 25 кола одразу низка пілотів вирішила покращити свої позиції. Карлос Сайнс протягом двох кіл розібрався з Пересом, Расселом та Цунодою, а Алонсо обійшов Хюлькенберга.

Гемілтон і Ферстаппен влаштували видовищну боротьбу за третю сходинку. У якийсь момент пілот Ред Булл обійшов опонента, але не зумів утримати болід на трасі. Однак навіть після помилки Макса боротьба між пілотами не припинялася доти, доки Мерседес не вирішив забрати свого гонщика на піт-стоп.

На 46 колі Макларен вирішив підставити Оскара Піастрі, покликавши на піт-стоп спочатку Норріса, а потім уже самого новозеландця. У такий спосіб Оскар опинився позаду свого партнера, проте невдовзі команда попросила поступитися позицією, виправивши стратегічну помилку.

За 15 кіл до фінішу найцікавіша ситуація утворилася навколо боротьби за четверте місце. Макс буквально дихає в дифузор Леклера, відстаючи на 0.2 секунди. Після пари кіл запеклої боротьби, оборона Леклера все ж таки тріснула.

Потім Макс вплутався в боротьбу з Гемілтоном, проте нерви нідерландця виявилися не сталевими. Ферстаппен оишбся, намагаючись обійти Льюїса, заблокував колеса та вилетів із траси.

А тим часом Макларен уже буквально благає Ландо Норріса поступитися перемогою Оскару Піастрі, якого сама ж команда позбавила першого рядка.

У підсумку Ландо все ж поступився позицією партнеру. Оскар Піастрі став переможцем Гран-прі Угорщини, завоювавши свою першу перемогу. Ландо фінішував другим, а третім з ювілейним подіумом закінчив Льюїс Хемілтон.

З всіма результатами Гран-прі Угорщини ви можете ознайомитися на нашому сайті.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Гран-прі Угорщини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK