Расселл утримав Гемілтона і Піастрі позаду у боротьбі за перемогу на Гран-прі Бельгії

Мерседес оформив дубль за рахунок більш ризикованої стратегії.
28 липня, 17:28
Джордж Расселл / Getty Images
Джордж Расселл / Getty Images

У неділю, 28 липня, у Спа завершився чотирнадцятий етап Формули-1 сезону-2024.

Переможцем Гран-прі Бельгії став пілот Мерседес Джордж Расселл, для якого цей тріумф став другим у нинішньому сезоні.

Разом з ним на подіумі опинилися його напарник по команді Льюїс Гемілтон та представник МакЛарена Оскар Піастрі.


Старт заїзду пройшов без пригод: ніхто ні в кого не влетів, чиста боротьба з боку всіх пілотів.

Шарль Леклер, вимушений поул-сіттер, непогано стартував і втримав за собою перше місце. А от позаду Льюіс Гемілтон уже вів боротьбу із Серхіо Пересом за друге місце, яке британець відібрав на виході з першого повороту.

Варто відзначити провал Ландо Норріса - гонщик МакЛарена втратив одразу три позиції. Водночас свій прорив розпочав Макс Ферстаппен, який стартував з 11-го місця. На другому колі нідерландець уже був восьмим.

Попереду Норріс спробував пройти Карлоса Сайнса, але невдало, адже він був змушений зрізати поворот і повернути іспанцеві позицію.

Через коло змінився лідер: Гемілтон на прямій Кеммел скористався ДРС і чудовим виходом з Радійона, за рахунок чого він просто об'їхав свого майбутнього напарника.

На сьомому колі відбулося перший і єдиний схід з дистанції - це Чжоу Гуан'юй, скаржачись на втрату потужності та гідравліки, повернувся в бокси, звідки він так і не повернувся.

Через чотири кола Ферстаппен став тим, хто запустив хвилю піт-стопів. Протягом кількох кіл зупинки зробили практично всі пілоти.

На жаль, Феррарі не володіла темпом, який дозволив би їй створити тиск на суперників. А тому на перемогу в заїзді по-справжньому претендували лише Мерседес та МакЛарен.

Навіть Ферстаппен з його талантом цього дня нічого не міг зробити, щоб прорватися вище.

На 31-му колі стався ключовий момент перегонів.

Оскар Піастрі вирушив на свій другий піт та ледь не збив свого механіка. Водночас Расселл, який став лідером, вирішив не проводити другу зупинку. Таким чином, британець залишився на стратегії з одним піт-стопом.

Очевидно, що з наближенням завершення Гран-прі гума на боліді Джорджа поступово почала здавати. Це дозволило Гемілтону скоротити відставання від напарника до мінімуму.

До того ж, позаду Піастрі пройшов беззахисного Леклера і теж претендував на перемогу. Австралієць збирався скористатися боротьбою двох "срібних стріл" і прорватися вперед.

Але, за фактом, нічого з цього не сталося, хоча варто визнати, що Льюїс чинив тиск на Джорджа до самого останнього повороту.

У підсумку Джордж Расселл виборов свою другу перемогу в сезоні та третю в кар'єрі, а Мерседес оформив командний дубль - перший із Гран-прі Бразилії 2022 року.

Ферстаппен фінішував лише п'ятим, але навіть у такому разі він примудрився збільшити відрив від Норріса в особистому заліку - Ландо завершив заїзд прямо на хвості у триразового чемпіона світу.

Перес, стартувавши другим, звалився на восьме місце, що навряд чи допоможе йому в питанні про його можливу заміну на другу частину сезону.


Підсумкова класифікація

Формула-1 йде на традиційну літню перерву і повернеться тільки 23 серпня етапом у Зандворті, де пройде Гран-прі Нідерландів.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Гран-прі Бельгії

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK