Ріккардо: РБ приймає важливі рішення, що дуже круто

Австралієць розхвалив свою команду за організаційний розвиток.
5 серпня, 17:59
Даніель Ріккардо / Getty Images
Даніель Ріккардо / Getty Images

У середині 2023 року Даніель Ріккардо повернувся до команди РБ, яку він представляв у 2012 та 2013 роках, коли вона називалася Торо Россо.

За роки, що минули з того часу, команда двічі змінювала назву, а також відійшла від свого колишнього іміджу юніорської команди, де молоді гонщики розвивали свої навички на тлі можливості переходу до старшої команди Ред Булл.

Ще одна ключова зміна відбулася наприкінці 2023 року, коли багаторічний керівник команди Франц Тост вирішив піти у відставку.

Згодом Лоран Мекіс обійняв цю посаду в 2024 році, Пітер Байєр став генеральним директором, Алан Пермейн був призначений гоночним директором, а Тім Госс стане технічним директором у жовтні.

"Все дійсно по-іншому. Легко провести ребрендинг і сказати, що у нас новий зовнішній вигляд, і те, і це, але ваші дії повинні відповідати", - цитує Ріккардо офіційний сайт Формули-1.

"Лоран, Пітер, Алан, багато хлопців, які прийшли, зробили це. Справа не в тому, що те, що відбувалося в минулому з Францем у цьому прикладі, було неправильним, але зміни іноді корисні".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Техдиректор Ред Булл: Не знаю, чи залишилися у нас сильні сторони

"Ви приносите нові ідеї. Вони всі провели час в інших командах, організаціях, і так, це просто новий погляд на речі. Я думаю, їх наміри і те, як вони це роблять, змусили людей встати і сказати: "Добре, це вже не юніорська команда".

І такий перехід до більш дорослого статусу команди дуже до вподоби 35-річному австралійцю.

"Ми приймаємо серйозні рішення, йдемо на ризик і ставимо перед собою високі цілі, яких, як ми реально думаємо, ми можемо досягти".

"Так що це круто. Приємно це бачити. Я, напевно, теж у якомусь сенсі чесний із собою: якби це все ще було схоже на юніорську команду, я не відчував би себе комфортно".

РБ ще не визначився зі своїм складом гонщиків на 2025 рік: як пілот на наступний рік був підтверджений лише Юкі Цунода. У той самий час доля Рікардо залишається невизначеною.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Данієль Ріккардо

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK