Піастрі проігнорував прохання МакЛарен, що принесло йому перемогу в Баку

Австралієць пішов на ризик, який повністю окупився.
16 вересня, 18:30
Оскар Піастрі / Getty Images
Оскар Піастрі / Getty Images

На 20-му колі Гран-прі Азербайджану Оскар Піастрі на пізньому гальмуванні в першому повороті пройшов Шарля Леклера і став лідером гонки.

У підсумку саме цей маневр приніс пілоту МакЛарен перемогу в Баку. Однак після заїзду 23-річний австралієць зізнався, що його гоночний інженер просив не робити цього.

"Після піт-стопу я побачив половину можливості та зрозумів, що маю спробувати нею скористатися. Момент допоміг мені виграти гонку", - цитує Оскара Motorsport.

"Мені було трохи шкода мого гоночного інженера, тому що я намагався зробити це на першому відрізку і повністю зіпсував свої шини. Тож він вийшов на зв'язок зі мною і сказав: "Давай більше так не робити".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Піастрі: Це одна з найкращих гонок у моїй кар'єрі

"Я повністю проігнорував його на наступному колі та пішов на обгін по внутрішньому радіусу. У той момент я відчував, що спроба залишитися осторонь і чекати, поки в Шарля зіпсується гума, ніколи не станеться. Я думав, що ми просто збираємося гарантувати собі друге місце".

"Якби я не скористався цією можливістю, то, думаю, у мене ніколи не було б іншої. Треба віддати належне Шарлю, він був неймовірно справедливий".

"Я думаю, можливо, він думав, що я пролечу повз поворот, але я був приємно здивований, коли зміг у нього увійти. Це був ризикований і відповідальний крок, але це те, що мені потрібно було зробити, щоб спробувати виграти гонку".

За рахунок цієї перемоги Оскар Піастрі підібрався в особистому заліку пілотів до свого напарника по МакЛарен Ландо Норріса, якого вважають головним конкурентом Макса Ферстаппена за титул чемпіона світу.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK