Ферстаппен - про "війну" з ФІА: Це точно наближає мене до відходу з Формули-1

Нідерландцеві не подобається, що йому не дозволяють бути собою.
Сьогодні, 19:43
Макс Ферстаппен / Getty Images
Макс Ферстаппен / Getty Images

Минулий вікенд у Сінгапурі запам'ятався початком "війни" ФІА з нецензурною лексикою пілотів.

У це протистояння був втягнутий Макс Ферстаппен, якого Федерація вирішила покарати за слово "f*cked", сказане під час прес-конференції.

Після Гран-прі Сінгапуру триразовий чемпіон світу зізнався, що подібні ситуації наближають його до того, щоб піти з Формули-1.

"Для мене особисто немає жодного бажання давати довгі відповіді (під час прес-конференції), коли з тобою так поводяться", - наводить слова Макса Sky Sports.

"Я ніколи не відчував, що в мене з ними погані стосунки. Навіть цього року я на добровільно працював із молодшими стюардами. Я проводив із ними півгодинну бесіду".

"Я намагався допомогти, а вони надають маленькі послуги або щось у цьому роді. Я не надто складна людина, щоб відмовляти. Я кажу: "Добре, звичайно, якщо вам це подобається, я люблю допомагати".

Джерело: Getty Images

"А потім із тобою так поводяться. Так не буває. Для мене все було доволі просто, бо я знаю, що маю відповідати, адже там не сказано, за що саме ти маєш відповідати".

Такі речі безумовно визначають і моє майбутнє, коли ти не можеш бути самим собою і не справляєшся з цими дурницями. Я перебуваю на тому етапі своєї кар'єри, коли не хочеться постійно стикатися з подібними речами.

Ферстаппен продовжив висловлювати невдоволення ситуацією, яка складається в спорті.

"Звичайно, здорово досягати успіху і вигравати гонки, але після того, як ви всього цього домоглися, виграли чемпіонат і гонки, хочеться просто добре провести час".

"Усі в паддоку стараються, навіть наприкінці пелотону. Але якщо вам доводиться стикатися з подібними дурницями, то для мене це не спосіб продовжувати займатися спортом, це точно".

"Я не знаю, наскільки серйозно вони ставитимуться до подібних речей, але для мене, якщо цього достатньо, то цього достатньо. Гонки триватимуть, Ф1 триватиме без мене. Це не проблема і не проблема для мене. Усе так, як є".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Леклер - про Гран-прі Сінгапуру: Провал у кваліфікації завадив нам у гонці

"У цьому і полягає суть перегонів. У будь-якому виді спорту, якщо вас схопили або штовхнули, або хтось чимось незадоволений, або є прикрий момент, або щось, про що їх запитують, я думаю, це цілком нормально, що може бути така реакція".

"Особисто я знаю, що не можна ображати людей, це прямолінійно, і ніхто не хоче цього робити, але все це занадто м'яко".

"Чесно кажучи, це нерозумно. Дуже нерозумно те, з чим ми маємо справу. Якщо ти не можеш бути самим собою повною мірою, то врешті-решт краще не говорити. Але цього ніхто не хоче, бо тоді ти стаєш роботом, а це не те, що потрібно робити в цьому спорті".

Пілот Феррарі Карлос Сайнс розбив болід у кваліфікації. Він був оштрафований 25 000 євро (половина суми умовно) за перетин траси пішки.

Ферстаппен навів цей випадок як приклад того, що він незадоволений деякими правилами, оскільки спорт "йде не в той бік".

"Карлос отримав штраф за перетин траси в кваліфікації. Про що ми говоримо? Це червоний прапор, машини їдуть (у бокси), я думаю, це цілком безпечно, і він знає, що робить. Ми не дурні".

"Коли я побачив, що цей момент буде покараний, я подумав: "Боже мій, що ми робимо". Такі речі просто дуже безглузді".

Раніше керівник МакЛарен Андреа Стелла залишився незадоволений тим, що пілот РБ Даніель Ріккардо відібрав очко у Ландо Норріса за найшвидше коло, припускаючи, що австралієць зробив це на прохання Ред Булл.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK