Марко: Після відходу з Ред Булл Ріккардо втратив інстинкт убивці

Радник "биків" розповів, у який момент, на його думку, кар'єра австралійця пішла низхідною.
Вчора, 09:29
Даніель Ріккардо / Getty Images
Даніель Ріккардо / Getty Images

Днем раніше було оголошено, що Даніель Ріккардо залишає команду РБ, а його місце до кінця сезону-2024 займе Ліам Лоусон.

І поки 35-річний австралієць думає над пропозицією Ред Булл стати амбассадором команди, радник "биків" Гельмут Марко висловив думку, що Ріккардо не варто було залишати австрійський колектив після 2018 року.

"Думаю, рішення залишити Ред Булл стало поворотним моментом у його кар'єрі. У нього не було переможної машини ні в Рено, ні в МакЛарен. Він виграв у Монці, але це були особливі обставини", - цитує Марко Motorsport.

"Я не знаю, що саме сталося, бо якби ми знали, ми б йому допомогли. Але швидкість і, перш за все, пізнє гальмування, під час якого він іде то вліво, то вправо... В останні кілька років він намагався, але цього вже не було, інстинкт вбивці пропав" .

Джерело: Getty Images

Читайте також: "Я любив цей спорт усе своє життя": Ріккардо попрощався з Формулою-1

Марко вважає, що невизначеність щодо його статусу в команді з Максом Ферстаппеном і потужність силових агрегатів Хонди зіграли свою роль у тому, що Ріккардо пішов у Рено.

"У нього були певні сумніви з приводу двигуна Хонди, і, мабуть, він більше прислухався до милих розмов Рено і Сиріля Абітебуля (колишній керівник Рено)".

"У фінансовому відношенні не було великої різниці між тим, що йому пропонували в Рено, і тим, що пропонували ми. Я також сказав йому: "Тобі буде важко робити шуї (фірмове святкування Ріккардо)". Не думаю, що ми часто бачили Рено на подіумі".

"Він з'явився у нас у команді, переміг у дуелі (Себастьяна) Феттеля в 2014 році. Але потім прийшов Макс, і він ставав все сильнішим і сильнішим. І це, безумовно, було однією з причин рішення Даніеля піти в Рено".

Нинішнього сезону Даніель Ріккардо лише тричі потрапляв до очкової зони, заробивши в сумі 12 балів. Це дозволяє йому займати 14 місце в особистому заліку пілотів.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK