Керівник Вільямс: Колапінто заслуговує на місце у Формулі-1, у нас чи в іншій команді

Джеймс Воулз намагається домовитися з колегами щодо свого підопічного.
Сьогодні, 14:47
Франко Колапінто / Getty Images
Франко Колапінто / Getty Images

Лише за три гонки сезону-2024 пілот Вільямс Франко Колапінто встиг вразити всіх своїм талантом.

Не дивно, що керівник британського колективу Джеймс Воулз прагне, щоб 21-річний аргентинець отримав постійне місце у Формулі-1.

"Чого я не очікував, так це того, як швидко він почав демонструвати швидкість. Я думав, що йому знадобиться ще кілька гонок, і що раніше за Гран-прі США цього не станеться", - цитує Воулза офіційний сайт Ф1.

"У чому його сильні сторони, так це в тому, що він може прийняти весь цей тиск, тисячі речей, які на тебе обрушуються, і просто впоратися з ними. Він ніколи не нервує, не панікує, не перевантажується. Він просто каже: "Дайте мені більше, і я зможу дати вам більше".

Джерело: Getty Images

Читайте також: "У мене є один шанс у Формулі-1": Лоусон розповів про пораду Ріккардо після заміни в РБ

Однак Колапінто не збереже своє місце в команді на 2025 рік, оскільки вона вже підписала Карлоса Сайнса.

"Франко дає нам чисту продуктивність - не сумнівайтеся, він може вичавити з цієї машини все можливе. Але в обох випадках є свої плюси та мінуси, і це те, що ми маємо чітко розуміти".

"Я б сказав, що Франко заслуговує на місце у Формулі 1. Перш за все, він гідний бути гонщиком Ф1, тож ми зробимо все необхідне, щоб це сталося".

"Я не впевнений, на якому етапі ухвалення рішень перебуває Заубер, і я не впевнений, на якому етапі ухвалення рішень перебуває РБ. Я знаю тільки одне: візьміть останні 12 місяців і скажіть мені, що вам вдалося передбачити хоч щось із того, що має статися, тому що я цього не зробив".

Воулз також заявив, що якщо Колапінто не знайде собі місце на стартовій решітці на 2025 рік, Вільямс збереже його як резервного пілота.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Вільямс

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK