Хонда вимагає від Ред Булл, щоб команда провела тести за участю Цуноди

Японці хочуть, щоб їхній співвітчизник продемонстрував свої здібності та отримав місце в австрійській команді.
Вчора, 22:40
Юкі Цунода / Getty Images
Юкі Цунода / Getty Images

Хонда наполягає на тому, щоб Ред Булл організував тести для Юкі Цуноди на боліді команди, щоб той зміг продемонструвати, на що він здатен, повідомляє Motorsport.

Японський виробник уже давно підтримує кар'єру Цуноди, і партнерство з "биками" зіграло важливу роль у тому, що в 2021 році гонщик отримав місце в команді РБ.

Але попри свої вміння 24-річний японець ніколи не отримував можливості взяти участь у тестах австрійського колективу. Він сідав за кермо машини Ред Булл тільки під час демонстраційних заїздів.

Сезон 2025 року стане останнім для співпраці Ред Булл та Хонди, яка з 2026 року стане партнером Астон Мартін. Однак японці сподіваються, що Цунода зможе зберегти своє місце.

Кодзі Ватанабе, президент гоночного підрозділу Хонди, поділився своїми надіями на майбутнє та розповів, як він вів діалог із керівником Ред Булл Крістіаном Хорнером про плани для Цуноди.

"Що стосується Цуноди, наша мета - змусити його старанно працювати і забезпечити собі місце в Ред Булл", - сказав Ватанабе.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Гемілтон розповів, що завадило йому виграти кваліфікацію спринту у США

"Ми віримо, що в нього є талант. Звісно, рішення пілотів у кінцевому підсумку залишаються за командою. Але як партнер ми наполегливо просили, щоб Цунода отримав можливість пілотувати і тестувати машину Ред Булл".

"Ми хочемо, принаймні, дати йому можливість продемонструвати свої здібності. Я напряму говорив про це з Крістіаном. Він не виключає цього. Ще нічого не вирішено, але я думаю, що нам потрібно діяти належним чином".

Ватанабе заявив, що ідеальним рішенням для нього був би перехід Цуноди в Ред Булл на довгострокову перспективу.

Нагадаємо, що в минулому спринті в США Юкі Цунода фінішував одинадцятим, тоді як пілот Ред Булл Серхіо Перес завершив заїзд на дев'ятому місці.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Ред Булл Юкі Цунода

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK