Зірка WRC загинула в аварії під час тестів у Хорватії

Крейг Брін не впорався з керуванням, вилетів за межі траси та став жертвою аварії.
2023 г., 13 квітня, 19:26
Крейг Брін / Motorsport/motorsport.com
Крейг Брін / Motorsport/motorsport.com

У четвер, 13 квітня, пілот заводської команди Hyundai Крейг Брін загинув внаслідок аварії під час тестів на трасі у Хорватії, повідомляє Motorsport.

Брін вилетів за межі дороги та помер від отриманих травм. Штурман Джеймс Фултон у аварії не постраждав.

Джерело: reddit.com

Брін готувався до свого другого виступу в сезоні WRC у якості третього гонщика Hyundai після того, як повернувся до південнокорейської марки на другий період після повного сезону з M-Sport-Ford минулого року.

33-річний ірландець фінішував другим на ралі Швеції у лютому, який був для нього першим у нинішньому сезоні WRC. Це було повторення його кращого результату в кар'єрі в WRC (друге місце у Швеції-2018, Естонії-2020 та 2021, Бельгії-2021 і Сардинії-2022).

Hyundai підтвердив цю новину короткою заявою.

"Hyundai Motorsport з глибоким сумом підтверджує, що гонщик Крейг Брін сьогодні загинув внаслідок аварії під час тестів перед ралі Хорватії".

"Штурман Джеймс Фултон не постраждав в інциденті, який стався відразу після полудня за місцевим часом. Hyundai Motorsport висловлює щирі співчуття сім'ї, друзям та численним фанатам Крейга. Hyundai Motorsport поки не дає жодних коментарів".

Будучи сином ралійця Рея Бріна, Крейг розпочав свою кар'єру з кільцевих перегонів, але повністю переключився на ралі у 2009 році.

Після участі у внутрішньому чемпіонаті Великої Британії з ралі та чемпіонаті Ірландії з ралі на асфальті у 2010 році він перейшов у WRC у наступному сезоні, де виступав в Академії WRC, ставши першим володарем Кубка Академії.

Зрештою, Брін досяг вищого рівня ралі в 2016 році, коли він водив Citroen DS3 на непостійній основі, завоювавши перший подіум, посівши третє місце на Ралі Фінляндії. Він залишився у Citroen, перш ніж втратив місце наприкінці сезону 2018 року.

Потім Брін почав співпрацю з Hyundai. З 2019 по 2021 рік він завоював чотири подіуми в дев'яти ралі. Брін перейшов у M-Sport минулого року, але повернувся до Hyundai у 2023 році.

Він здобув 30 перемог на етапах WRC та загалом дев'ять подіумів у 82 ралі.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK