Один із найкращих данкерів та екс-тренер збірної України претендують на потрапляння до Зали слави баскетболу у 2024 році

У списку кандидатів також знайшлося місце для знаменитої олімпійської збірної США 2008 року та навіть чинному молодому тренеру команди НБА.
2023 г., 22 грудня, 15:19
Вінс Картер / Getty Images
Вінс Картер / Getty Images

Щорічно Зал слави баскетболу імені Джеймса Нейсміта публікує списки кандидатів, які претендують на потрапляння туди у складі класу певного року.

Так, було оприлюднено список, в якому знайшлося місце багатьом видатним гравцям та тренерам.

На потрапляння до Зали слави 2024 року претендують один з найкращих данкерів в історії НБА та переможець ОІ-2000 Вінс Картер, колишній тренер збірної України Майк Фрателло (2011-2015), дворазовий чемпіон НБА у складі Детройта Білл Ламбір, чемпіон НБА-2011 Шон Меріон, п'ятиразовий чемпіон НБА у складі Лейкерс Майкл Купер, екс-тренер Клівленда Девід Блатт, чеміион НБА-2004, а також нинішній тренер Портленда Чонсі Біллапс та олімпійська збірна США 2008 року, яка взяла "золото" у Пекіні.

Також за міжнародною квотою у списку опинилися екс-гравець Юти Андрій Кириленко, який зараз очолює російську федерацію баскетболу, та радянський тренер Володимир Кондрашин, який привів збірну СРСР до золотих медалей Олімпіади-1972, чемпіонату світу-1974 та чемпіонату Європи-1971.

Читайте також: Контракт Зайона з Новим Орлеаном на останні 3 роки більше не гарантований

Список дуже великий, з усіма іменами можна ознайомитись на офіційному сайті НБА.

Фіналісти будуть оголошені під час Матчу всіх зірок 16 лютого, а 6 квітня визначаться ті, хто потрапить до Зали слави.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK