Євроліга проведе засідання щодо усунення російських команд

Усунення клубів країни-агресора може бути продовжено ще сезон.
2022 г., 15 червня, 18:36
Засідання акціонерів Євроліги / https://basketnews.com/
Засідання акціонерів Євроліги / https://basketnews.com/

Очікується, що рада Євроліги збереться у четвер, 16 червня, щоб ухвалити рішення про майбутнє турніру та участь у ньому російських команд, повідомляє BasketNews. Акціонерам Ради з комерційних активів Євроліги (ЄСА) буде запропоновано проголосувати з низки питань, які набудуть чинності негайно.

Оскільки російське вторгнення в Україну продовжується, майбутнє російських команд виглядає невизначеним. У будь-якому випадку ЦСКА, як і раніше, входить до 13 акціонерів з правом голосу та зацікавленістю в будь-якому розвитку подій. Євроліга не має у своєму розпорядженні можливостей розриву відносин з ЦСКА за своєю волею.

Важко сказати, чи все буде завершено за один день, тому що напевно російські представники будуть заперечувати і їх статус повинен бути визначений насамперед.

Тільки якщо ЦСКА та Зеніт будуть офіційно відсторонені — або буде використано якесь інше формулювання — в елітному єврокубку залишаться два слоти. Зважаючи на всі попередні натяки, ці два місця можуть зайняти Партизан і Валенсія Баскет, єдині клуби, що подали заявку на wildcard.

Але необхідною умовою є виключення росіян та збереження числа учасників на рівні 18. На даний момент вже відомі 16 із 18 учасників майбутнього сезону Євроліги:

Іспанія: Реал Мадрид, Барселона, Басконія
Туреччина: Анадолу Ефес, Фенербахче
Греція: Олімпіакос, Панатинаїкос
Німеччина: Баварія Мюнхен, АЛЬБА Берлін
Франція: Монако, АСВЕЛ Ліон-Війєрбан
Італія: Олімпія Мілан, Віртус (через Єврокубок)
Ізраїль: Маккабі Тель-Авів
Литва: Жальгіріс
Адріатична ліга: Црвена Зірка

За правилами Євроліги, два фіналісти Єврокубку можуть потрапити до Євроліги на один сезон, але оскільки Монако вийшло у плей-офф, переможці Єврокубку-2021 автоматично забезпечили собі місце у наступній кампанії за рахунок фіналістів цього року Бурсаспора.

Читайте також: Дреймонд Грін розповів, як Батлер вплинув на його перше враження про Віггінса

У березні Євроліга усунула всі російські клуби, ЦСКА, Зеніт та УНІКС, від участі у сезоні-2021/22 та анулювала їх результати. На відміну від інших російських клубів, ЦСКА входить до ради акціонерів ліги та має довгострокову ліцензію А.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: баскетбол Євроліга

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK