Прометей поступився Тюрк Телекому у півфіналі Єврокубка

Команда зі Слобожанського не зуміла пробитися до фіналу та стати першим українським колективом, якому підкорилося подібне досягнення.
2023 г., 26 квітня, 21:10
Прометей - Тюрк Телеком
Прометей - Тюрк Телеком

У середу, 26 квітня, у Ризі (Латвія) відбувся матч 1/2 фіналу Єврокубку, в якому взяв участь Прометей зі Слобожанського. Українському колективу протистояв турецький Тюрк Телеком.

Для обох команд вихід до півфіналу став найвищим досягненням на євроарені. А тому потенційний фінал лише збільшував їхній апетит.

Першу чверть підопічні Ронена Гінзбурга провели просто чудово. Українці перекидали свого опонента, організувавши 9-очкову перевагу. Однак у другій 10-хвилинці команди помінялися ролями, причому номінальні гості не лише відіграли відставання, а й вирвалися вперед.

Після великої перерви Прометей продовжив дозволяти опоненту атакувати з дистанції, що призвело до збільшення відставання. У результаті переможець протистояння та майбутній фіналіст визначався у заключній чверті.

Турецький колектив намагався вирватися вперед, щоб не доводити справу до клатчу. Але, на щастя, Прометей не дав цього зробити.

Читайте також: Перемога Атланти над Бостоном порушила плани проведення концерту американської співачки

За хвилину до кінця матчу при рахунку 74:73 на користь Прометея гравці Тюрка припустилися дитячої помилки порушення правила зони. На жаль, українці цим не скористалися – Клевелл не влучив з-за дуги, після чого гості закинули із середньої дистанції.

Агада спробував вивести Прометей уперед, проте його двоочковий кидок був неточним. На підборі сфолив Балвін. Після того, як опонент забив лише один штрафний, українці, програючи у два очки, мали 11 секунд, щоб урятуватися.

Проте натомість вони розіграли комбінацію, яка під гарним захистом турків призвела лише до заблокованого дальнього кидка від Стефенса та ейрболу від нього ж із другої спроби.

У результаті Тюрк Телеком став першим фіналістом Єврокубку. Команда з Туреччини побореться за трофей із переможцем пари Гран Канарія – Ховентут.

А Прометей хоч і не став першою українською командою, яка пробилася у фінал Єврокубку, але провів чудовий сезон.

Прометей - Тюрк Телеком 74:76 (25:16, 13:25, 18:20, 18:15)

Прометей: Клевелл (19), Балвін (14 + 9 підбирань + 5 передач), Стефенс (10 + 8 підбирань + 3 передачі), Липовий (9 + 4 підбирання), Агада (8 + 8 підбирань), Сидоров (6), Петров (3), Санон (3), Ткаченко (2).

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Єврокубок Прометей

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK