"Я не хотів цього робити": Джефферсон відсудив матч Літньої ліги

Чемпіон НБА 2016 року поділився враженнями від роботи суддею у баскетбольному матчі.
2022 г., 12 липня, 16:38
Річард Джефферсон / Getty Images
Річард Джефферсон / Getty Images

Річард Джефферсон за свою ігрову кар'єру отримав 2637 звичайних фолів і 45 технічних. Він отримував 6 фолів за один матч у 14 випадках. Його навіть двічі видаляли із майданчика. Він завжди підозрював, що судді мають нелегку роботу. Тепер він упевнений, що це так.

Джефферсон, який зіграв 17 сезонів у НБА, а зараз працює аналітиком на ESPN, дебютував як суддя в Літній лізі в понеділок увечері, 11 липня. Він відпрацював другу чверть гри між Нью-Йорком та Портлендом.

"Я не хотів цього робити", — цитує Джефферсона ESPN. "У НБА запитали, чи зацікавлений я в цьому. Я дуже поважаю суддів за те, наскільки вони важливі для гри, і я завжди ставився до кожного з них відповідно. Я просто поважаю їх, бо знаю їхню важливість для нашої гри та чесності нашої ігри".

Читайте також: Колишній одноклубник ЛеБрона не вважає його найкращим гравцем в історії баскетболу

Це не було якимось почесним призначенням. НБА змусила Джефферсона працювати, щоб підготувати його.

Для цього 10-хвилинного виступу він провів багатогодинні інструктажі, вивчаючи відео з іншими суддями та керівниками НБА. Він вивчав термінологію, яку використовують судді, а також обов'язки, пов'язані з роботою на кожній із трьох посад суддівської бригади.

Колишній легкий форвард впевнений, що цей досвід допоможе йому стати кращим у плані аналітики.

"Це було приголомшливо, тому що я люблю баскетбол. Мені подобається говорити про баскетбол, так що тепер у мене є можливість вивчити зовсім нову частину гри".

"Це схоже на мою мрію, для баскетбольного наркомана, сидіти там і дивитись, як судді думають, як вони говорять, як вони діють, як вони працюють разом як команда. Такі речі для мене дуже корисні".

Нагадаємо, що Річард Джефферсон був гравцем 8 різних команд упродовж своєї 17-річної кар'єри. У складі Клівленда у 2016 році він завоював своє єдине чемпіонство.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK