Дончич видав історичний виступ на Євробаскеті у матчі проти Франції

Словенець вписав себе в історію чемпіонатів Європи, продемонструвавши максимум самовіддачі та вмінь.
2022 г., 8 вересня, 20:05
Лука Дончич / Getty Images
Лука Дончич / Getty Images

У середу, 7 вересня, в рамках останнього матчу групового етапу Євробаскету за перше місце групи В боролися збірні Словенії та Франції. Незважаючи на ефектні данки від Руді Гобера, який набрав 19 очок та 8 підбирань, французи були змушені капітулювати перед одним зірковим словенцем.

Захисник Далласа Лука Дончич записав на свій рахунок більше половини командних очок: із 88 він накидав аж 47, що дозволило йому вписати своє ім'я в історію чемпіонату Європи.

Згідно з офіційним сайтом ФІБА: Дончич став найрезультативнішим гравцем на Євробаскеті в 21-му столітті, побивши рекорд свого попередника в Маверікс, великого Дірка Новіцкі, який у 2001 році набрав 43 очки.

Читайте також: "Це вони зі мною гратимуть": Беверлі зухвало відповів на запитання про ЛеБрона і Девіса

Він також став володарем другого результату за всю історію проведення турніру: Лука оминув грека Нікоса Галіса (46 очок у 1983 році). Абсолютний рекорд належить Едді Террасу з Бельгії, який набрав неймовірні 63 очки у далекому 1957 році.

Найрезультативніші виступи за всю історію Євробаскету:

Завдяки цій перемозі збірна Словенії посіла перше місце у своїй групі. У 1/8 фіналі їй доведеться зіграти проти Бельгії. Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитися з розкладом та результатами всіх матчів чемпіонату Європи з баскетболу.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK