Відсторонений власник Фінікса та клубу ЖНБА хоче продати свої команди

Зовнішній тиск змушує Роберта Сарвера розлучитися зі своїми активами у баскетболі.
2022 г., 21 вересня, 20:57
Роберт Сарвер / Getty Images
Роберт Сарвер / Getty Images

На тлі зростаючого тиску з боку гравців НБА, спонсорів і представників місцевих органів влади, а також після того, як його було усунуто на один рік за використання расистських і женоненависницьких висловів, Роберт Сарвер оголосив про свої плани продати Санз і Меркьюрі з ЖНБА.

У своїй заяві 60-річний бізнесмен сказав, що не хоче "відволікати увагу" і "хоче кращого" для своїх організацій, передає The Washington Post.

"Як людина віри, я вірю у відкуплення і шлях до прощення. Я очікував, що відсторонення на один рік дасть мені час зосередитися, виправити становище і усунути мої особисті розбіжності з командами, які я і багато фанати любимо", — сказав Сарвер.

"Але в нашому нинішньому невблаганному кліматі стало до болю ясно, що це більше неможливо - що все добре, що я зробив чи ще міг би зробити, не переважує те, що я сказав у минулому. З цих причин я починаю пошук покупців для Санз і Мерк'юрі".

Читайте також: НБА оштрафувала зірку Міннесоти за гомофобні висловлювання

Нагадаємо, що НБА не лише усунула Сарвера від будь-якої діяльності, пов'язаної зі своїми командами, а й також оштрафувала його на 10 мільйонів доларів.

Роберт Сарвер очолював групу, яка придбала Фінікс приблизно за 400 мільйонів у 2004 році. За недавньою оцінкою Forbes вартість франшизи перевищувала 1,8 мільярда.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK