Бруклін дискваліфікував Кайрі Ірвінга

Зіркового баскетболіста було відсторонено на кілька матчів.
2022 г., 4 листопада, 08:30

У стані Бруклін Нетс продовжуються різні проблеми. Нещодавно клуб звільнив головного тренера Стіва Неша, а тепер усунув на п'ять матчів одну зі своїх зірок - Кайрі Ірвінга.

Причина тому пост розігрує в соціальних мережах, яким він просував фільм із антисемітським посилом.

Бруклін Нетс випустили офіційну заяву з цього приводу:

"Останні кілька днів наш клуб неодноразово намагався достукатися до Кайрі, з метою допомогти йому усвідомити шкоду і небезпеку його слів і дій, починаючи з публікації їм посилання на фільм, що демонструє ненависть до євреїв. Ми повністю переконані, що в даній ситуації було правильно пояснити, чому він вчинив неправильно, і нам здавалося, що разом нам вдалося прийти до розуміння того, що треба викорінювати ненависть і нетерпимість.

Сьогодні ми були розчаровані - Кайрі отримав можливість висловитися перед журналістами, але не став прямо заперечувати свої антисемітські упередження, як і визнавати, що цей фільм пропагує ненависть до євреїв. Така можливість у нього була не вперше, але він знову не скористався.

Небажання висловитися проти антисемітизму сильно турбує нас, оскільки йде врозріз із цінностями нашого клубу і завдає шкоди нашій команді. Відповідно ми вважаємо, що зараз він не може асоціюватися з Брукліном. Було ухвалено рішення відсторонити Кайрі з вирахуванням зарплати, доки він не здійснить низку дій, які б виправили заподіяну їм шкоду. Це відсторонення триватиме щонайменше 5 матчів".

Зазначимо, що Ірвінг, виступаючи перед журналістам, заявив таке:

У мене не було мети завдати шкоди. Не я зняв цей фільм, і я не можу бути антисемітом, знаючи, звідки я родом. Не можу зрозуміти, як з'явився цей ярлик, тому що ви ставите мені ті самі питання. Я поважаю всі верстви суспільства

Свою думку щодо цього випадку також висловив комісар НБА Адам Сільвер.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Кайрі Ірвінг

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK