ЛеБрон на схилі кар'єри перетворився на снайпера, перестаючи кидати із середньої дистанції

Відмінний приклад того, як баскетболіст із віком перебудовує свою гру з огляду на свої можливості.
2022 г., 19 грудня, 23:03
ЛеБрон Джеймс / Getty Images
ЛеБрон Джеймс / Getty Images

Очікується, що ЛеБрон Джеймс перевершить Каріма Абдул-Джаббара у статусі кращого скорера в історії НБА (можливо, вже у лютому). Але один рекорд, який він навряд чи зможе побити – це рекорд Абдул-Джаббара з точних кидків з гри.

У той час як нинішня зірка Лейкерс відстає від рекорду легенди "озерників" у 38 387 очок менш ніж на 800 очок, "Король", як і раніше, відстає від короля скайхука більш ніж на 2000 кидків з гри.

Враховуючи цей розрив, логічно поставити питання, як Джеймсу вдалося так швидко скоротити відставання за очками? Все дуже просто - 3-очковий кидок.

Згідно з дослідженням ESPN, без двох тижнів 38-річний Джеймс в останні три роки змінив тактику набору очок. Якщо раніше він активно йшов під кільце за рахунок свого атлетизму, і часто кидав із середньої дистанції, не особливо полюбляючи кидки з-за дуги, то за останні три сезони все кардинально змінилося.

Читайте також: Йокич у матчі проти Шарлотт набрав рекордні цифри з часів Вілта Чемберлена

Втративши у швидкості, втративши можливість проходити опікуна на першому кроці і вже не маючи переваги в атлетизмі, ЛеБрон перейшов на кидки з дальньої дистанції.

Будучи новачком, лише 10,1% кидків Джеймса були закинуті з-за дуги, а 29,4% припадало на середню дистанцію.

Ці цифри в основному змінилися в його 20-му сезоні: 22,6% його влучень припадає на триочкові і лише 10,6% на кидки із середньої дистанції. З початку сезону-2020/21 27,9% очок ЛеБрон набрав з "фарби".


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK