Туреччина призначила півмільйонну винагороду за голову колишнього гравця НБА

МВС країни помістило баскетболіста до списку розшукуваних терористів.
2023 г., 14 січня, 09:36
Енес Кантер Фрідом / Getty Images
Енес Кантер Фрідом / Getty Images

Енеса Кантера Фрідома внесено до "сірого списку" розшукуваних терористів Міністерства внутрішніх справ Туреччини. До 10 мільйонів турецьких лір (приблизно 490 тисяч євро) обіцяють у якості винагороди тим, хто надасть інформацію, яка призведе до його затримання, повідомляє BasketNews.

Фрідом уже багато років є відвертим критиком авторитарного режиму президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

Туреччина анулювала паспорт Кантера у 2017 році та намагалася депортувати його з Румунії. З того часу він став громадянином США і живе у вигнанні.

"Я не єдиний. У цьому списку так багато безневинних журналістів, учених, спортсменів, активістів і педагогів. Тепер їхнє життя в небезпеці через турецький уряд", - сказав баскетболіст.

Читайте також: На матчі Сан-Антоніо - Голден Стейт було встановлено рекорд відвідуваності в НБА

Після спроби державного перевороту у 2016 році Ердоган розправився зі своїми критиками. Ще один професійний спортсмен у тому списку — футболіст Хакан Шукюр. Як і переважна більшість критиків Ердогана, він також оголошений терористом.

Енес Кантер Фрідом із лютого минулого року залишається вільним агентом. Його останнім клубом НБА став Бостон, за який він зіграв 35 матчів у сезоні-2021/22.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK