Джерсі Кобі Браянта з автографом з сезону-2007/08 була продана за майже 6 мільйонів доларів

Ця майка стала найдорожчим проданим предметом, пов'язаним з одним із найвеличніших баскетболістів.
2023 г., 11 лютого, 00:44
Кобі Браянт / Getty Images
Кобі Браянт / Getty Images

Джерсі з автографом Кобі Браянта, яку він носив у сезоні-2007/08, коли він виграв свою єдину нагороду MVP, була продана на аукціоні Sotheby's за 5 849 700 доларів, повідомляє ESPN.

Це стало рекордом для будь-якого проданого предмета, пов'язаного з "Чорною Мамбою". До того ж це друга найдорожча баскетбольна форма, яка колись була продана, поступаючись джерсі Майкла Джордана.

"Ця майка є культовою у тому вигляді, що ми рідко бачимо у спортивних артефактах", — сказав у своїй заяві Брам Вахтер, голова Sotheby's з вуличного одягу та сучасних предметів колекціонування.

"Зображення Кобі в цій конкретній майці під час плей-оф НБА проникло у популярну культуру, передруковане на фресках, книгах, газетах і стало символом його лютої рішучості та пристрасті, які знайшли відгук у глядачів по всьому світу".

Читайте також: Джерсі ЛеБрона з сьомої гри Фіналу-2013 була продана за 3,7 мільйона

Кобі Браянт був одягнений у цю джерсі, коли 7 травня 2008 року він отримував нагороду найціннішого гравця регулярного сезону. Вона також була на ньому під час 25 матчів регулярки тієї кампанії, включаючи шість ігор плей-оф, у тому числі фінал Західної конференції.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK