Зірковий вікенд НБА: склади команд, списки учасників конкурсів та результати

ISPORT розповідає подробиці про Матч Всіх Зірок НБА та інші конкурси під час вікенду.
18 лютого, 13:39
Зірковий вікенд НБА / nba.com
Зірковий вікенд НБА / nba.com

В американському місті Індіанаполіс, штат Індіана, відбудеться зірковий вікенд НБА-2024, в рамках якого пройдуть традиційні конкурси, а вишнею на торті стане Матч усіх зірок.

В нинішньому році не обійшлося без новинок в форматі проведення свята. ISPORT знайомить своїх читачів з складом учасників всіх подій, а також розповідає, як це все буде відбуватися.

Розклад NBA All-Star Weekend 2024

Ніч з п'ятниці на суботу, 16-17 лютого

  • 19:30 | Тренування учасників матчів висхідних зірок
  • 00:30 | прес-конференція Зали слави баскетболу
  • 02:00 | NBA All-Star Celebrity Game – матч зірок шоубіза: команда Шеннона Шарпа - команда Стівена Ей Сміта
  • 04:00 | Panini Rising Stars – матчі висхідних зірок

Ніч з суботи на неділю, 17-18 лютого

  • 18:00 | Тренування учасників матчу зірок НБА
  • 21:00 | NBA x HBCU Classic, матч між командами "історично чорних університетів": Winston-Salem State vs. Virginia Union
  • 02:00 | Прес-конференція коміссара Адама Сільвера
  • 03:00 | State Farm All-Star
    - Kia Skills Challenge (конкурс умінь)
    - Starry 3-Point Contest (конкурс триочкових)
    - Стеф Каррі проти Сабріни Іонеску (окрема дуель конкурсу триочкових)
    - AT&T Slam Dunk (конкурс слем-данків)

Ніч з неділі на понеділок, 18-19 лютого

  • 18:30 | Нагородження легенд НБА
  • 20:30 | Матч зірок NBA G-Ліги
  • 04:00 | 73-й Матч усіх зірок НБА

NBA All-Star Celebrity Game

У так званому поєдинку зірок шоу-бізнесу, або селебрітіс, беруть участь люди з різних галузей. Цього року на паркеті зустрінуться команди під керівництвом двох ТВ-експертів, а саме Шеннона Шарпа та Стівена Ей Сміта.

У помічниках у Шарпа виступлять відомий репер і актор 50 Cent, а також дворазовий переможець Супербоула та п'ятиразовий MVP НФЛ Пейтон Меннінг. Асистентами Сміта стануть ще один популярний американський репер, Lil Wayne, і чемпіонка ЖНБА, олімпійська чемпіонка 2020 року та дворазова чемпіонка світу Ейджа Вілсон.

Серед учасників матчу можна виділити чемпіона НБА Метта Ворлд Піс (він же Рон Артест), зірок НФЛ Майку Парсонса і Сі Джей Страуда, пілота ІндіКар Конора Дейлі, олімпійського чемпіона зі стрибків у висоту Джанмарко Тамбері, володарку премії Emmy Ліллі Сінгх та акторів Ділана Венга та Квінсі Айзею.

Джерело: nba.com

Учитывая статус участников, игра получилась достаточно результативной. В итоге победу праздновала команда Шэнона Шарпа (100:91).

Panini Rising Stars

Починаючи з 2022 року, формат цього конкурсу передбачає відразу три матчі. У чотирьох командах виступатимуть гравці, які проводять перший чи другий сезон НБА, а також молоді хлопці з G-Ліги.

Капітанами команд стали чемпіон НБА Пау Газоль (переможець конкурсу у 2023 році), чемпіонка ЖНБА Таміка Кетчінгс, колишній гравець НБА, а нині ТВ-експерт Джейлен Роуз та дворазовий Найкращий шостий НБА Детлаф Шремпф (в його команді будуть G-Ліговці).

Шейдон Шарп (команда Роуза) через травму не зможе взяти участь, його замінить Джеремі Сохан (Сан-Антоніо).

Джерело: nba.com

Вже в рамках півфіналу сталася сенсація, коли команда G-Лігівців під проводом Шремпфа здолала команду Газоля з Віктором Вембаньямою.

У фіналі команді Шремпфа протистояла команда Роуза, яка раніше обіграла колектив Кетчінгс. Але як такої інтриги не було - гравці НБА виявилися сильнішими, а Бенедикт Матурін був визнаний MVP.

Конкурс умінь (Skill Challenge)

Як і у випадку з Матчем висхідних зірок, у 2022 році зазнав змін й конкурс умінь. На заміну традиційним індивідуальним змаганням прийшов міні-турнір трьох команд. Як і раніше, баскетболісти різних позицій та розмірів мають продемонструвати свої вміння на паркеті.

Оскільки зірковий вікенд пройде в Індіанаполісі, одна з команд буде представлена ​​виключно гравцями Індіани Пейсерс (Тайріз Галібертон, Бенедікт Матурін, Майлз Тернер).

У другій команді були зібрані баскетболісти, які у минулі роки були обрані під першими піками драфтів НБА (Віктор Вембаньяма, Паоло Банкеро, Ентоні Едвардс).

Третя команда складатиметься з олл-стар гравців, які також візьмуть участь у Матчі всіх зірок (Трей Янг, Скотті Барнс, Тайріз Мекси).

Джерело: nba.com

Команда перших піків провалила конкурс, за перемогу в якому змагалися тріо Індіани та тріо МВЗ. Перемогу знову здобула команда, в чиєму місті проходить зірковий вікенд.

Конкурс триочкових кидків

Не обійдеться зірковий вікенд без традиційного конкурсу для "снайперів" НБА, в якому вони змагатимуться у киданні триочкових.

Як завжди, у конкурсі триочкових візьмуть участь вісім баскетболістів. Три гравці з найкращими результатами пройдуть у фіналі. В учасників будуть дві окремі точки на відстані 1,83 м від триочкової лінії. За влучання з цієї точки учасник отримає одразу три бали.

Кожен учасник вибере для себе окрему секцію, в якій перебуватиме стійка з п'ятьма, так званими, "money-balls", кожне влучання якого коштує два бали. На виконання всіх кидків у гравців буде 70 секунд.

Зірка Мілуокі Деміан Ліллард захищав статус торішнього чемпіона:

  • Малік Бізлі (Мілуокі): перший раунд - 20 балів
  • Донован Мітчелл (Клівленд): перший раунд - 21 бал
  • Джейлен Брансон (Нью-Йорк): перший раунд - 24 бали
  • Лаурі Маркканен (Юта): перший раунд - 25 балів
  • Тайріз Галібертон (Індіана): перший раунд - 26 балів, другий раунд - 12 балів
  • Трей Янг (Атланта): перший раунд - 26 балів, другий раунд - 17 балів, третій раунд - 24 бали.
  • Карл-Ентоні Таунс (Міннесота): перший раунд - 26 баллов, другий раунд - 16 балів, третій раунд - 24 бали.
  • Деміан Ліллард (Мілуокі): перший раунд - 26 балів, другий раунд - 16 балів, третій раунд - 26 балів.

Джерело: nba.com

У фіналі Трей Янг та Карл-Ентоні Таунс виступили добре, але Ліллард виступив ще краще, захистивши статус переможця конкурсу.

Stephen vs. Sabrina (дуель Каррі та Іонеску)

Вперше в історії зіркового вікенду в окремій дуелі конкурсу триочкових зійдуться чоловік та жінка.

НБА вирішила влаштувати протистояння кращого "снайпера" в історії НБА в особі Стефа Каррі та Сабріни Іонеску, яка минулого сезону встановила рекорд зіркового вікенду ЖНБА, заробивши 37 із 40 можливих балів у фінальному раунді конкурсу триочкових кидків.

Формат конкурсу буде ідентичним звичайному конкурсу триочкових, але з одним очевидним нюансом: Каррі кидатиме з триочкової лінії НБА м'ячами НБА, а Іонеску - з триочкової лінії ЖНБА (ближче до кільця) м'ячами ЖНБА (менший розмір).

Джерело: nba.com

Тут, як і в попередньому конкурсі триочкових, теж знайшлося місце в інтризі, адже Сабріна дуже здорово пройшла всю дистанцію.

Але Каррі не дарма є найкращим "снайпером" в історії НБА, а тому "Шеф" забрав приз першого в історії протистояння НБА та ЖНБА.

AT&T Slam Dunk (конкурс слем-данків)

Конкурс з кидків зверху завжди був найочікуванішим для фанатів баскетболу. Проте після шикарної дуелі Аарона Гордона та Зака ​​ЛаВіна у 2016 році у конкурсу намітилася криза.

Вийти з неї вдалося в 2023 році, коли в слем-данк контесті вперше в історії взяв участь представник G-Ліги Мак МакКланг, який й став переможцем конкурсу.

Учасники конкурсу слем-данків:

  • Мак МакКланг (Осеола Меджик)
  • Джейлен Браун (Бостон Селтікс)
  • Хайме Хакес-молодший (Маямі Хіт)
  • Джейоб Топпін (Нью-Йорк Нікс)

Джерело: nba.com

Як і у випадку з конкурсом триочкових кидків, переможець минулорічного турніру зумів захистити свій титул, перемігши у фіналі Джейлена Брауна.

NBA All-Star Game

Через шість років НБА вирішила повернутися до традиційного формату Матчу всіх зірок, у якому знову зійдуться команди Заходу та Сходу.

У зв'язку з цим ліга відмовилася від проведення драфту, а тому капітани команд отримали лише символічну владу.

Капітаном команди Заходу стане ЛеБрон Джеймс (Лейкерс), а команди Сходу - Янніс Адетокумбо (Мілуокі).

Тепер, як і раніше, команди проводитимуть стандартний матч: чотири 12-хвилинні чверті. Командам також більше не доведеться набирати певну кількість очок для перемоги. При цьому вони все одно продовжуватимуть грати заради певних благодійних організацій.

Через травму в МВЗ-2024 не зможуть взяти участь Джоел Ембіід (Філадельфія) та Джуліус Рендл (Нью-Йорк). Їх замінять Трей Янг (Атланта) і Скотті Барнс (Торонто)

Джерело: nba.com


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK