Торонто звільнив Нерса, який приніс команді її єдине чемпіонство НБА

Тренер, який зумів стати на шляху трипіту Голден Стейт, залишив команду через п'ять сезонів.
2023 г., 22 квітня, 09:34
Нік Нерс / Getty Images
Нік Нерс / Getty Images

Торонто звільнив Ніка Нерса з посади головного тренера, повідомляє офіційний сайт НБА.

"Рішення про внесення подібних змін ніколи не дається легко і не сприймається легковажно, особливо коли йдеться про людину, яка була невід'ємною частиною найісторичніших досягнень цієї франшизи і яка була впевненим лідером у найважчі часи для нашої команди", - заявив генменеджер Репторс Масаї Уджирі.

"Розмірковуючи про численні успіхи Ніка, ми дякуємо йому та його родині і бажаємо їм всього найкращого в майбутньому. Це можливість для нас перезавантажитися, переорієнтуватися, впровадити персонал і гравців, які допоможуть нам досягти нашої мети — виграти наше наступне чемпіонство".

Нік Нерс був асистентом Двейна Кейсі в Торонто протягом п'яти років, перш ніж його підвищили до головного тренера перед стартом сезону-2018/19.

У свій перший сезон він зумів привести канадську команду до її першого і на даний момент єдиного чемпіонства НБА. У Фіналі Репторс у шести матчах обіграли Голден Стейт.

Читайте також: НБА. Плей-офф: Атланта вперше обіграла Бостон, Денвер знову переграв Міннесоту

За свою успішну роботу у 2020 році він був визнаний тренером року в НБА. Того ж року він очолив команду Янніса Адетокумбо на Матчі всіх зірок.

Усього ж на посаді головного тренера Торонто Нерс пропрацював п'ять сезонів. Після чемпіонства 2019 року організація більше не наближалася до повторення успіху.

У минулому регулярному сезоні Торонто посів дев'яте місце на Сході, після чого вилетів з турніру плей-ін, поступившись Чикаго.

Останнім часом Нерса пов'язують із переходом у Х'юстон, який нещодавно звільнив з посади тренера Стівена Сайласа.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Торонто Репторз

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK