Гравець збірної України виставив свою кандидатуру на драфт НБА 2023 року

Можливо, що у найкращій баскетбольній лізі світу з'явиться ще один українець.
2023 г., 27 квітня, 19:24
Олександр Ковляр / ФБУ
Олександр Ковляр / ФБУ

Захисник естонського Калев/Крамо та збірної України Олександр Ковляр виставив свою кандидатуру на майбутній драфт НБА, який пройде наступного літа.

За інформацією офіційного сайту ФБУ, Ковляр потрапив до списку 48 міжнародних гравців, які претендують бути обраними на драфті.

Українець перебуває у категорії early-entrance: за віком він може виставлятися на драфт, але до 31 травня він зможе зняти свою кандидатуру, якщо виникне така необхідність.

Нинішнього сезону в естонсько-латвійській лізі 20-річний захисник у середньому набирав 13 очок, 3 підбирання та 4.1 передачі за 23 хвилини на паркеті. У кубку Європи ФІБА його статистика дорівнювала 8.9 очка, 2.7 підбирання та 3.3 передачі.

Джерело: ФБУ

Читайте також: Мілуокі - шостий чемпіон конференції, який поступився у серії восьмій сіяній команді

Варто зазначити, що Калєв/Крамо дійшов до півфіналу кубка Європи ФІБА, де поступився французькому Шале. В естонсько-латвійській лізі команда дійшла до Фіналу чотирьох, де посіла четверте місце.

Зараз Калев/Крамо продовжує боротьбу в плей-оф чемпіонату Естонії, дійшовши до півфіналу, де зіграє з Віймсі. Минулого місяця Ковляр підписав із командою новий однорічний контракт.

Нагадаємо, що на даний момент у НБА виступають два українські баскетболісти: Олексій Лень (Сакраменто) та Святослав Михайлюк (Шарлотт).

Драфт НБА відбудеться у ніч на 23 червня, а лотерея драфту відбудеться 17 травня.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK