Гравець НБА та MVP чемпіонату світу-2019 призупинив кар'єру заради фокусу на психічному здоров'ї

Ріккі Рубіо хоче зосередитися на своєму здоров'ї, принісши на час у жертву свою кар'єру та майбутній чемпіонат світу.
2023 г., 7 серпня, 14:36
Ріккі Рубіо / Getty Images
Ріккі Рубіо / Getty Images

Розігруючий Клівленда і збірна Іспанії Ріккі Рубіо оголосив про припинення своєї кар'єри на невизначений термін, щоб зосередитися на психічному здоров'ї.

Як повідомляє ESPN, рішення іспанця поширюється і на національну збірну. Тож 32-річний гравець пропустить чемпіонат світу-2023.

"Я прийняв рішення призупинити свою професійну кар'єру, щоб подбати про своє психічне здоров'я. Я хочу подякувати за всю підтримку, яку я отримав від іспанської збірної, яка зрозуміла моє рішення", — сказав Рубіо.

"Сьогодні сім'я має більше сенсу, ніж будь-коли. Дякую. Я б попросив поважати моє приватне життя, щоб я міг зіткнутися з цими моментами і мати можливість надати більше інформації, коли настане час".

Очікувалося, що пізніше цього місяця Рубіо очолить іспанців у спробі захистити свій титул чемпіона світу на Філіппінах. Але на цьому тижні він залишив тренувальний табір команди у Мадриді.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Форвард Денвера порвав хрестоподібні зв'язки коліна під час матчу за збірну

Зазначимо, що Ріккі Рубіо був визнаний найціннішим гравцем останнього чемпіонату світу 2019 року в Китаї. Іспанія нині посідає перше місце у світовому рейтингу після перемоги на Євробаскеті-2022.

Минулий сезон вийшов невдалим для Ріккі Рубіо, який повернувся на паркет після розриву переднього хрестоподібного зв'язування, другого в його кар'єрі, отриманого в сезоні-2021/22.

Він набирав у середньому 5,2 очка та 3,5 передачі у 33 іграх. В іспанця залишилося два сезони і 12,5 мільйона доларів за контрактом, підписаним з Кавальєрс минулого літа.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK