Нью-Йорк подав позов на Торонто та колишнього співробітника за передачу конфіденційної інформації

Черговий скандал на теренах Національної баскетбольної асоціації.
2023 г., 21 серпня, 23:16
Нью-Йорк Нікс / Getty Images
Нью-Йорк Нікс / Getty Images

Між Нью-Йорком і Торонто виник серйозний конфлікт, який вирішуватиметься у суді.

Як повідомляє журналіст SNY Ієн Беглі, Нікс подали до суду на Репторс та кількох членів їх організації, у тому числі на колишнього співробітника Нью-Йорка, за отримання конфіденційної інформації.

"Нью-Йорк Нікс подали до суду на Торонто Репторс і кількох членів їхньої організації, у тому числі на колишнього співробітника Нікс, після того, як колишній співробітник незаконно взяв із собою тисячі приватних файлів на свою нову посаду в Торонто", - йдеться у заяві. Нью-Йорка.

"Ці файли включають конфіденційну інформацію, таку як звіти про частоту ігор, книгу підготовки до сезону-2022/23, файли, матеріали відеоскаутингу та багато іншого".

"З огляду на явне порушення нашого трудового договору, кримінального та цивільного законодавства, у нас не було іншого вибору, окрім як зробити цю дію".

За словами джерела, Нікс звернулися до Репторс та НБА з цього приводу, перш ніж подавати позов.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Лонзо Болл відчуває, що зможе повернутися до баскетболу, незважаючи на три операції на коліні

У позові конкретно згадується Ікечукву Азотам як колишній роботодавець Нью-Йорка, який "незаконно отримував та розкривав конфіденційну інформацію" членам Торонто, включаючи нового головного тренера Дарко Раяковича та інших членів тренерського штабу.

Згідно з позовом, Азотам, який працював у Нікс помічником відеокоординатора, а потім директором з відео/аналітики/помічником з розвитку гравців з 2020 по 2023 рік, був прийнятий на роботу в Репторс приблизно в червні цього року.

У позові стверджується, що Репторс "вступили в змову, щоб використовувати положення Азотама в якості поточного інсайдера Нікс". Той передавав конфіденційну інформацію, щоб допомогти канадцям організувати, спланувати та структурувати новий персонал.

Азотам "таємно пересилав конфіденційну інформацію зі свого облікового запису електронної пошти Нікс у свій особистий обліковий запис, яким він потім поділився з Торонто".

Ці матеріали включали звіти про розвідку, звіти про частоту ігор, підготовчу книгу та посилання на інше ліцензійне програмне забезпечення.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна у нашому Telegram-каналі !


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK