Ще два баскетболісти потрапили до списку номінантів на потрапляння до Зали слави-2024

За обмежену кількість місць у Залі слави тепер змагатимуться 38 претендентів.
2023 г., 30 грудня, 00:30
Пенні Хардуей
Пенні Хардуей

Нещодавно Зала слави баскетболу імені Джеймса Нейсміта опублікувала список претендентів на потрапляння до класу 2024 року.

Через тиждень список був доповнений. Як повідомляє Sports Illustrated, туди додали Анферні "Пенні" Хардуея та Волтера Девіса. Наразі список складається з 38 претендентів.

Пенні Хардуей був зіркою Університету Мемфіса з 1991 по 1993 рік, набираючи в середньому 20 очок та 5,9 передач за матч. Потім його було обрано під третім піком на драфті НБА 1993 року командою Орландо Меджик.

Пенні чотири рази потрапляв на Матч усіх зірок у свої перші п'ять сезонів і набирав у середньому не менше 20 очок за гру в трьох з перших чотирьох.

Проте травми підірвали його кар'єру: незважаючи на те, що вона тривала 14 років, він так і не оговтався повністю від травми коліна у своєму п'ятому сезоні.

Джерело: Getty Images

Читайте також: Вембаньяма встановив новий статистичний рекорд НБА

Зараз Хардуей обіймає посаду головного тренера свого рідного університету, маючи баланс перемог 121–54 за шість сезонів.

Волтер Девіс провів чотири роки в Університеті Північної Кароліни (1973-1977), зігравши в 119 іграх і набираючи в середньому 15,7 очка, 5,6 підбирання та 3,4 передачі.

Фінікс вибрав Девіса під п'ятим піком на драфті-1977. У своєму першому ж сезоні Волтер виграв нагороду Найкращого новачка НБА.

Джерело: Getty Images

Усього ж Девіс провів 15 сезонів у НБА у складах трьох команд (Фінікс, Денвер двічі, Портленд). Він шість разів їздив на Матч усіх зірок, а також двічі потрапляв у другу збірну за підсумками регулярного сезону. Санз вивели з обігу його шостий номер.

Нагадаємо, що Зала слави баскетболу оголосить своїх фіналістів 16 лютого під час зіркового вікенду, а учасники класу 2024 року будуть оголошені 6 квітня.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Зала слави

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK