Споельстра підписав восьмирічне щедре продовження з Маямі

Наставник Хіт поставив свій підпис під історичною угодою для тренерів США.
10 січня, 10:12
Ерік Споельстра / Getty Images
Ерік Споельстра / Getty Images

Головний тренер Маямі Ерік Споельстра погодився на восьмирічне продовження контракту на суму понад 120 мільйонів доларів, повідомляє ESPN. Ця угода стала найбільшою для тренерів в історії США.

За заробітком за рік Споельстра тепер поступається лише Греггу Поповичу, який отримує 19 мільйонів доларів на рік за трирічним контрактом із Сан-Антоніо.

Ерік Споельстра працює в Маямі з 1995 року, тоді він приєднався до організації як відеокоординатор за керівництвом Пета Райлі. За наступні 13 років він піднявся кар'єрними сходами, ставши асистентом Райлі.

У 2008 році, коли Райлі пішов з посади тренера, саме Споельстра очолив Хіт. Згодом він став дворазовим чемпіоном НБА, ставши одним із 14 тренерів в історії ліги, які виграли два титули.

Читайте також: НБА: Мемфіс без Моранта переміг Даллас, Лень допоміг Сакраменто завдати чергової поразки Детройту

За тривалістю роботи з однією франшизою 53-річний наставник поступається тільки Поповичу. До того ж він займає третє місце після Поповича та тренера Індіани Ріка Карлайла серед чинних тренерів за кількістю перемог (725).

Ці 725 перемог поставили Споельстру на 19 місце в історії НБА серед усіх тренерів. Він п'ятий за всю історію зі 109 перемогами у плей-оф, поступаючись лише Поповичу серед діючих тренерів.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK