Фінікс вивів з обігу ігровий номер Амаре Стадемайра

Хоча зараз баскетболіста правильніше називати Яхошафат Бен Авраам.
3 березня, 21:54
Амаре Стадемайр / Getty Images
Амаре Стадемайр / Getty Images

У ніч на неділю, 3 березня, пройшов матч регулярного сезону НБА, у якому Фінікс на своєму паркеті програв Х'юстону (109:118).

Незважаючи на це, у вболівальників Санз залишаться і приємні спогади про цей вечір, адже на арені відбулася церемонія вшанування Амаре Стадемайра.

Як повідомляє BasketNews, франшиза ввела його до власної зали слави, а також вивела з обігу 32-й номер, під яким виступав бігмен.

Читайте також: Філадельфія вшанує кар'єру Айверсона скульптурою у тренувальному комплексі

Фінікс задрафтував Стадемайра під дев'ятим вибором у першому раунді драфту 2002 року. За вісім сезонів у складі Санз 41-річний баскетболіст провів 516 матчів регулярки, в яких набирав у середньому 21,4 очка при 54,4% реалізації з гри, 8,9 підбирання та 1,4 блок-шота.

Він займає сьоме місце в історії франшизи за очками (11 035), п'яте за середньою кількістю очок за матч (21,4), третє за підбираннями (4613) та п'яте за блок-шотами (722).

Стадемайр був названий новачком року НБА у 2003 році, перемігши у голосуванні Яо Міна. Він шість разів їздив на Матч усіх зірок, чотири рази вибирався до другої символічної збірної НБА і один раз - до першої.

Амаре Стадемайр став 11-м гравцем, чий номер був виведений з обігу, приєднавшись до Діка ван Арсдейла (5), Волтера Девіса (6), Кевіна Джонсона (7), Дена Марлі (9), Стіва Неша (13), Тому Чемберса (24), Елвана Адамса (33), Чарльза Барклі (34), Конні Хокінса (42) та Пола Вестфала (44).

У 2010 році Стадемайр зізнався, що має єврейське походження по лінії матері. Через десять років він перейшов в іудаїзм, змінивши ім'я на Яхошафат Бен Авраам.

Раніше стало відомо, що у грі проти Х'юстона травми отримали відразу два гравці Фінікса, причому сталося це після зіткнень із одноклубниками.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK