Легенда НБА переніс операцію з видалення простати після виявлення раку третьої стадії

Тепер Алонзо Моурнінг закликає чоловіків перевіритися на рак простати.
3 червня, 19:54
Алонзо Моурнінг / Getty Images
Алонзо Моурнінг / Getty Images

Член Залу слави баскетболу імені Джеймса Нейсміта Алонзо Моурнінг переніс операцію з видалення простати після того, як у нього діагностували рак простати 3 стадії, повідомляє ESPN.

Додаткове тестування показало, що рак не поширився за межі капсули простати, а процедура, проведена в середині березня, позбавила його раку.

Моурнінг описав, як рутинне обстеження рака простати зіграло величезну роль у виявленні та лікуванні форми раку, який вбиває 1 із 44 чоловіків у США за даними Американського онкологічного товариства.

Читайте також: Янніс зіграє у відборі на Олімпійські ігри-2024, незважаючи на травму ноги

Ці статистичні дані та його власний досвід змусили 54-річного чемпіона НБА рішуче виступати за те, щоб чоловіки віком 45 років і старші з групи ризику регулярно проходили аналізи крові на ПСА (специфічний антиген простати), щоб контролювати себе на предмет раку.

"Що мене лякає в цій хворобі, так це те, що навколо так багато чоловіків, які почуваються чудово і мають рак, і вони не знають про це", - сказав Моурнінг.

"Єдиний спосіб дізнатися про це — здати аналіз крові і перевірити ПСА. У США 3,3 мільйони чоловіків живуть з раком простати, і багато хто навіть не підозрює про це. Я був одним із тих хлопців".

Алонзо Моурнінг працює у фронт-офісі Маямі Хіт як директор з програм та розвитку гравців з моменту завершення кар'єри в 2008 році.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Маямі Хіт

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK