Комісар НБА сподівається провести матчі у Китаї, незважаючи на п'ятирічний конфлікт

Останнім часом сторони трохи покращили свої стосунки.
11 жовтня, 10:05
Адам Сільвер / Getty Images
Адам Сільвер / Getty Images

Комісар НБА Адам Сільвер вважає, що ліга може знову провести ігри в Китаї, повідомляє ESPN.

У 2019 році між сторонами виник конфлікт через протести в Гонконгу, що викликало негативну реакцію з боку китайських телемовників.

"Я думаю, що в якийсь момент ми повернемо НБА в Китай. Уряд Китаю на якийсь час "відключив" нас від ефіру. Ми прийняли це. Ми відстоювали свої цінності. Будь-яка людина в нашій лізі має право висловлюватися з політичних питань", - заявив Сільвер.

П'ять років тому тодішній генеральний менеджер Х'юстон Рокетс Деріл Морі розмістив у соціальних мережах повідомлення на підтримку антиурядових протестів у Гонконгу.

Читайте також: НБА. Передсезонні матчі: Лейкерс переграли Мілуокі, Юта перемогла без Михайлюка

Це викликало шквал суперечок на прибутковому для ліги китайському ринку та розбіжності з приводу заяви Сільвера у 2019 році про те, що китайські чиновники вимагають звільнення Морі.

Китай відмовився транслювати дві передсезонні ігри, які проводилися в країні між Лейкерс і Брукліном. НБА підрахувала, що втратила сотні мільйонів доларів через суперечки.

Китайська державна телекомпанія CCTV поклала край 18-місячному "відключенню" ліги в березні 2022 року. Через рік з'явилися ознаки потепління відносин, коли зірка Маямі Джиммі Батлер здійснив поїздку Китаєм.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK