У Федерації баскетболу України розповіли, як відбудеться наступний сезон Суперліги

Генсек ФБУ розповів деталі проведення чемпіонату в умовах війни.
2022 г., 22 червня, 11:40
Володимир Драбіковський  / Getty Images
Володимир Драбіковський / Getty Images

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбиковський висловився щодо можливих форматів проведення баскетбольного сезону-2022/23 під час війни.

"Ми впевнені, що чемпіонат України проводити необхідно. Якщо ситуація в країні не зміниться протягом кількох найближчих місяців, то плануємо такий формат - застосуємо принцип, за яким на початку змагань розділимо чемпіонат України на кілька регіонів із залами, де відносно безпечно грати. Таким Таким чином, ми повинні провести перший загальнонаціональний етап чемпіонату України, в який увійдуть усі бажаючі команди, які зможуть виконати стартові організаційні вимоги, які будуть близькі до вимог минулорічної Першої ліги.

Після першого етапу з кожного з регіонів найкращі команди вийдуть до першого дивізіону чемпіонату України, команди із середини таблиці гратимуть між собою у другому дивізіоні, а найслабші – між собою. Якщо, звісно, ​​у нас буде команд на три дивізіони. Далі вони гратимуть у своїх чемпіонатах і виявлятимуть чемпіонів. Команди гратимуть турами. Така система буде у чоловіків, жінок та у чемпіонатах ВЮБЛ.

Читайте також: Президент ФБУ звинуватив українських журналістів у просуванні російської пропаганди

У класичному баскетболі тури гратимуть один раз на кілька тижнів, таким чином ми скорочуємо кількість матчів у чемпіонатах, але у гравців буде можливість зіграти ще й повноцінний чемпіонат України 3х3. Ці змагання ми також проводитимемо протягом усього сезону осінь-весна.

Старт чемпіонату України заплановано на кінець жовтня – початок листопада. Регламенти змагань та вимоги до учасників розроблятимуться найближчим часом та у середині липня на Виконкомі ФБУ ми маємо затвердити ці документи.

Щодо легіонерів, думаю, ми дозволимо їм грати, але ми розуміємо, що за тієї ситуації, яка є сьогодні, навряд чи їх буде багато. Але ми, як усі українці, сподіваємось, що ситуація зміниться на краще", - сказав Драбіковський в інтерв'ю сайту ФБУ.

Раніше повідомлялося, що Мін'юст призначив нового президента ФБУ , Продивус не погоджується з таким рішенням.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Україна баскетбол ФБУ

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK