Гравці Прометея написали лист-звернення президенту ФБУ та міністру молоді та спорту

Баскетболісти висловилися щодо чемпіонату України.
2022 г., 14 жовтня, 15:50
Прометей / ФБУ
Прометей / ФБУ

Гравці баскетбольного клубу Прометей опублікували на командному сайті звернення до Федерації баскетболу України, президента ФБУ Михайла Бродського, а також міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта.

"Всі знають ситуацію, що склалася з обов'язковим внеском для баскетбольного клубу Прометей у Федерацію баскетболу для участі у чемпіонаті України, який складає 4,5 мільйона гривень, коли для всіх інших клубів він дорівнює 40 тисяч гривень.

Про це публічно у великому інтерв'ю висловлювався президент клубу Володимир Дубинський та гравці нашої команди, але відповіді з боку ФБУ ми не отримали, внесок для Прометея не було зменшено.

Такими діями з боку федерації було поставлено під загрозу спортивну кар'єру дванадцяти молодих гравців нашого клубу, які тепер змушені пропустити наступний сезон, незважаючи на те, що вони готові взяти участь у чемпіонаті України, адже свою підготовку до сезону розпочали ще у серпні.

Водночас, незважаючи на складний для країни час, Прометей відкрив свою баскетбольну школу та надав можливість багатьом дітям займатися баскетболом у новому залі із сучасним обладнанням. Також клуб підтримує молодих українських баскетболістів, які перебувають у Ризі, вимушені залишити Україну у зв'язку з військовою агресією Росії.

Хочемо звернути увагу, що генеральний спонсор Прометея, компанія Будінвест Інжиніринг також була спонсором збірної України на останніх іграх у кваліфікації на чемпіонат світу.

Читайте також: МБК Миколаїв попросив ФБУ залишити клуб членом Суперліги на сезон-23/24

Учора на пошту Латвійсько-естонської ліги надійшов лист від ФБУ про те, що Прометей не вніс внесок за участь у чемпіонаті України у сезоні 2022/23. І ФБУ автоматично позбавивила гравців ліцензії.

Як гравці, які довгі роки виступають за збірну України, ми хочемо дізнатися та зрозуміти, як це можливо у цивілізованому світі. Усі гравці клубу офіційно зареєстровані у Латвійсько-Естонській лізі та вже провели дві офіційні ігри. Тобто гравці клубу Прометей не можуть брати участь і в Латвійсько-Естонській лізі теж?

Ми українські спортсмени, наше єдине бажання – грати під прапорами України, доводити світові нашу незламність, славити нашу країну на європейських аренах. І зараз ми не розуміємо, навіщо з нас роблять розмінну монету. Ми прагнемо лише одного - представляти і грати за Україну.

Просимо вас розібратися в ситуації, врегулювати це питання та ухвалити справедливе рішення, яке піде на користь українському баскетболу та Україні загалом.

Ми вважаємо, що нікому не стане кращим, що Прометей не візьме участь у чемпіонаті України і не представлятиме нашу країну на європейській арені.

У той час, коли вся країна об'єднується, коли кожен на своєму місці демонструє прагнення спільної перемоги над ворогом, ми просимо врегулювати це питання на користь українського баскетболу", — йдеться у заяві клубу.

Раніше повідомлялося, що Прометей з перемоги стартував у Єврокубку, обігравши Літкабеліс.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: ФБУ Прометей

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK