Прометей прийме участь в Вищій Лізі України, але сподівається на участь в Суперлізі

Керівництво клубу вирішило "помиритися" з ФБУ.
2023 г., 30 червня, 12:05
БК Прометей
БК Прометей

Український баскетбольний клуб Прометей, який минулий сезон провів за межами держави через конфлікт з Федерацією Баскетболу України, повернеться до національного чемпіонату.

Про це клуб повідомив у відповідній заяві. 

"Вчора відбулась нарада з членами наглядової ради, президентом та директором БК Прометей, на якій було ухвалено рішення щодо участі команди у чемпіонаті України сезону-2023/24.

Рішення було не простим, але не зважаючи на емоції та заради розвитку українського баскетболу у цей не простий час, повідомляємо, що «Прометей» подає заявку на участь у чемпіонаті України серед команд Вищої ліги відповідно до регламенту змагань".

Раніше ФБУ повідомило, що Прометей не зможе прийняти участь у вищому дивізіоні і має заслужити це право спортивним принципом, тому в разі повернення будле виступати саме в вищій лізі. Тим не менше, в клубі сподіваються, що ФБУ змінить своє рішення.

"Також ми не полишаємо надії, що ближче до початку сезону-2023/2024 виконком ФБУ повторно розгляне можливість участі нашого клубу у Суперлізі. Сподіваємось що цей крок покладе новий фундамент доброзичливих та ділових відносин БК Прометей з Федерацією баскетболу України", - йдеться у листі.

Відмітимо також, що Прометей було внесено до списку учасників Єврокубка-2023/24, в якому команда візьме участь. 


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK